Mulțumesc pentru răspuns. Și dacă administrația noastră nu a semnat, ce se întâmplă? Momentan ei mă obligă să îmi dărâme balconul, ca să îl consolideze au spus ei, dar nu știu dacă au vreo bază legală să facă asta.
Plus că înțeleg că sunt obligată să fac reabilitarea dacă ceilalți au semnat, n-am nicio problemă cu asta sau cu partea din față a balconului. Eu încerc să aflu unde scrie că trebuie să îmi dărâme balconul pentru asta, dacă el este deja renovat și nu are probleme.
Sunt 3 administrații pe bloc. Adică scările 1,2,3 au administrația și administratorul lor, scara 4 administrația ei si 4+5 o altă administrație. Nu au legătură între ele, s-au separat înainte să vin eu în bloc așa că nu știu detalii. Au fost și 3 dosare depuse la primărie pentru bloc, 2 au acceptat reabilitarea și una, adică noi, nu.
Buna ziua. Blocul in care locuiesc are 3 administrații si a fost aprobat pentru reabilitare termica. Ei vor neaparat sa imi darame balconul ca sa puna niste tevi metalice, dar balconul este doar vechi - nu sta sa cada, este bine intretinut si recent renovat de mine. Am vrut sa citesc contractul sa vad exact ce ma pot obliga, dar administrația mi-a spus ca nu il are, noi nu am semnat (scarile 5 si 6), majoritatea nu a fost de acord. Au spus ca au tot cerut proiectul de la primarie, au facut sesizări, contestatii, nu s-a rezolvat nimic. Nimeni nu stie nimic. Cat de legala este chestia asta? Cine trebuia sa semneze contractul? Un reprezentant al blocului sau cate unul de la fiecare administratie? Si totusi, cum aflu si eu ce s-a semnat daca nici macar un coordonator local de la primarie nu exista? Locuiesc in sectorul 6. Mulțumesc.
Locul este al mamei mele, primit prin donație de la bunica. A fost inclus în masa succesorală, iar soțul ei a semnat, prin avocați, că este de acord ca locul să rămână al meu, noi doi fiind singurii moștenitori. Acum nu sunt sigură ce ar trebui să fac în continuare cu acel act semnat ca să nu existe probleme pe viitor cu locul de veci (la cimitir este încă pe numele mamei și am înțeles că dacă nu schimb numele, este posibil, după câțiva ani, ca locul să fie repus în vânzare).
Mama mea a murit acum cativa ani si in urma unui proces cu sotul ei, am cazut de acord ca locul de veci, care momentan este pe numele ei, sa imi ramana mie. Intrebarea mea este - mai este nevoie sa fac ceva, ca sa trec locul pe numele meu, la cimitir, notar sau in alta parte? Cam care ar fi procedura acum si in cat timp ar trebui sa o fac?
As dori si eu sa stiu cum se calculeaza o suma actualizata. Sunt intr-un proces pentru 36.500 RON si, ca fiica decedatei, am inteles ca am dreptul la 3/4 din suma aceasta. As dori sa stiu cat va fi suma finala pe care o pot primi (mama mea a decedat in decembrie 2012).