avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Stef12345

Activitate Stef12345

Am copia de la contract,dar nu specifica ce acte trebuie...specifica ca daca vrei sa te retragi in primul semestru platesti doar 50%din taxa, iar daca te retragi in semestrul al doilea platesti 100%din taxa...eu am specificat ca nu vreau sa ma retrag,imi vreau doar diploma...nici asa nu vor sa mi.o dea..nush ce sa mai fac...nush daca este normal asa ceva...
Buna seara, Anul trecut am decis sa urmez o facultate. Am dat la ECTS FR 2017-2018 pt ca eram si cu munca. Am platit prima transa de bani 1350 lei si timp de 3 luni pana.n examene m.am dus(nu am apucat sa dau nici un examen) Am avut o problema de familie si a trebuit sa renunț la facultate. In iunie m.am decis sa ma duc sa mi iau diploma de la facultate. Doamna de la secretariat mi.a spus ca daca imi vreau diploma inapoi trebuie sa platesc toata taxa care a ramas neachitata. (Eu m.am dus sa mi iau diploma pt ca am nevoie la locurile de munca si nu am facut copii dupa ea). I.am cerut scris decanului ca am nevoie sa fac copii dupa ea, si mi sa spus ca imi poate da ei copii legalizate,ca originalul va ramane la ei, si doamna secretara mi.a spus ca atunci cand am semnat contractul e specificat in contract ca toate actele se tin in original ...in fine eu nu am vazut asta specificat in contract,..eu vreau sa mi iau diploma de la ei..cum as putea proceda? Chiar nu mai stiu ce sa fac,pt ca parerea mea,e ca ma obliga sa le platesc toata taxa si dupaia imi vor da diploma,chiar daca dau sau nu examene si ce se mai da...pe ei ii intereseaza aceea taxa...va rog sa ma ajutati!multumesc !
Discuție O lamurire
Am lucrat aproape 3 saptamani la o firma {grup7} ca merchandiser la carrefour, fiind platita pe zi cu 28 de lei, fiind o suma f mica pt cata munca depuneam,.Nu am semnat nici un act {decat cel de luare la cunostiinta regulile din magazin, un test}, mi sa spus ca deocamdata sunt in perioada de proba,{asta fara sa semnez vreun contract} decat prin vorbe si incredere. Din cauza unor probleme in familie am ales sa parasesc locul de munca. Nu am semnat nici un act ca am lucrat acele zile.
1.Vreau sa stiu daca e normal sa lucrezi in perioada de proba fara sa semnezi un contract?
2. Oare imi va da banii pe zilele in care am muncit? {mentionez ca nu am semnat nimik, sau sa fiu intrebata cate zile am lucrat}..eu am mers pe incredere.
3. Daca nu imi va da banii oare e bine sa ma duc la ITM? {consider ca am muncit la negru }si nu vreau sa incurajez aceasta munca.
Lucrez de aproape 2 luni la o un magazin de alimente BILLA din Pitesti..Dupa data de 4.06. pana pe data de 13.06.2014 mi-am bagat concediu medical de 10 zile (mentionez ca lucrez pe postu de lucrator comercial). Dupa calculele lor azi ar fi trebuit sa ma duc la munca (ei mi-au calculat asa: 4,5,6 zi de concediu medical, 7,8,9 liber dat de ei, 10,11, 12,13 zi de concediu medical, 14,15 liber dat de ei,16,17,18 zi de concediu medical...este normal sa ti calculeze asa? Iar eu m-am dus la munca dupa data de 14.06 pentru ca asa am calculat si asa mi sa spus de medic ca dupaia nu mai e valabil...Mentionez ca in seara de 13 am sunat la magazin si mi sa spus ca sunt schimbu 1 (desi dupa ei eu eram libera).Deci doresc sa fiu lamurita in privinta asta (eu una stiu ca sa facut o nedreptate).. Pe luna asta iunie trebuie sa fie 9 zile libere si 1 zi de Rusalii data de stat, in total 10 libere. Eu daca am avut concediu medical 10 zile si 10 zile pe luna ar trebui sa am 20 de libere. Dupa calculele lor am decat 7 libere pentru ca ei mi-au calculat gresit, mi-au bagat 7,8,9 liberele date de ei si cica s-au dus.. In foaia de concediu medical scrie clar ca dupa data de 4.06.pana pe 13.06 am concediu medical ..Stiu ca este o nedreptate si zilele alea 3 libere nu mi le va mai da inapoi....Doresc sa stiu daca am dreptate. ..Ce crede-ti am trebui sa fac o reclamatie si la ITM in acest sens?