Ambele sindicate sunt afiliate la federatii. Dilema mea este daca la negocieri trebuie sa fie prezenti reprezentantii ambelor sindicate si care din cele 2 sindicate va semna negocierea( ori amandoua?) .Reprezentativitatea unuia castigata in instanta nu este definitiva in contextul in care este facut recurs cu termen 08.12.2017. Multumesc pentru amabilitate!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o speta: la mine in unitate sunt 2 sindicate. Pentru reprezentativitate a fost deschis proces,iar in prima faza a fost acordata reprezentativitatea unui sindicat. Celalalt a facut recurs cu termen de solutionare pe 08.12.2017. Negocierea salariala,cf.legii, cu care sindicat trebuie facuta?.....cu ambele sau cu cel care a castigat in prima faza reprezentativitatea? . Mentionez ca data de negociere este pe data de 04.12.2017. Multumesc pentru amabilitate!
Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema. Vreau sa reziliez contractul TV cu Romtelekom,in conditiile in care expirarea contractului este in mai 2018. Am depus cererea personal , dar am fost anuntat ca trebuie sa platesc 50% din valoarea abonamentului pentru numarul de luni ramase pana la expirarea contractului. Mentionez ca nu am semnat contractul initial(la rubrica "Client" nu este semnatura). Din cate stiu exista o lege care interzice aceste penalizari, in conditiile in care nu beneficiazi de un produs cumparat la promotie cu ocazia abonamentului. Va rog sa-mi spuneti daca ce stiu eu este corect. Multumesc pentru sprijin.
Buna ziua,mulumesc pentru raspunsul prompt si la obiect. Daca sunteti amabil,mai vreau o lamurire. In speta invocata de mine,salarul s-a platit diminuat din 2003 si pana in prezent.Pentru recuperarea sumelor trebuie sa ma adresez instantei. Intrebarea mea este: pot recupera sumele din 2003 si pana in prezent sau sunt prescrise?Multumesc pentru tot sprijinul acordat.
Buna ziua,sunt nedumerit intr-o problema,pot exista 2 C.C.M diferite ca salarizare in acelasi sindicat?(unul la I.T.M. si altul la angajator)....detalii:lucrez intr-o companie si sunt membru sindicat,avem la I.T.M. un contract cu un salar pe ramura de activitate,de 1000 ron iar la sindicat si angajator de 800 ron,este legal sa incep negocierea de la 800 sau 1000 ron.?Va multumesc.
Problema mare la mine este ca eu nu mai am nici un act de la respectiva masina.Nu stiu cum as putea rezolva aceasta problema.Nu stiu de un unde sa incep sa caut.Multumesc pentru toate raspunsurile si va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.
Respectiva masina este vanduta de 12 ani.Pentru ea eu nu am mai platit impozit de atunci.Nu stiu cum a aparut acum.Dupa cat timp se prescriu impozitele?
Buna ziua,va rog o lamurire.Am primit o somatie de plata pentru impozit auto.Debitul apare din 2003 pe un auto vandut,in contextul in care impozitele la dir.de taxe si impozite locale a fost achitat in fiecare an.Pana acum nu am aparut niciodata cu restanta.Anul trecut in iulie am radiat o masina si am avut nevoie de certificat fiscal.In respectivul certificat datoriile erau 0.Il am depus la politie in dosarul de radiere.Este normal dupa atatia ani sa primesc o astfel de somatie?Va rog o lamurire,dar si cu trimitere la art.de lege pentru ca nu pot lasa lucrile asa.Multumesc