Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta si as avea nevoie si de parerea dumneavoastra. Un executor judecatoresc ne-a trimis un titlu pentru infiintarea unei popriri pentru un salariat. Doar ca cererea pentru executarea silita se intemeiaza pe o decizie judecatoreasca pronuntata acum 5 ani, la data de 15.06.2016. Intrebarea este: aceste documente au termene de prescriptie si daca in aceasta situatie, putem sa trecem la infiintarea popririi?
Multumesc
Buna ziua,
Suntem o societate SA, iar la data de 16.04.2021 am avut AGA Ordinara prin care s-a fixat remuneratia membrilor CA. Acum se doreste diminuarea remuneratiei fata de ce s-a hotarat la data de 16.04.2021.
Cum pot face diminuarea remuneratiei :
- Tot cu AGA Ordinara ?
- Sau pot printr-o Decizie a Consilului de Administratie ?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
O societate SA avea programata intrunirea AGOA in luna aprilie insa nu s-a putut intruni nici la prima convocare si nici la a doua data propusa pentru intrunire din cauza lipsei raportului auditorului financiar. Situatia descrisa a fost generata din cauza pandemiei COVID 19, cand atat societatea SA cat si societatea auditoare fiind in somaj tehnic.
Intrebarile sunt urmatoarele :
1. Trebuie facut un PV al sedintei AGOA in care sa se explice aceasta situatie sau mai trebuie facute si alte acte ?
2. Trebuie facuta o alta convocare AGOA ?
Intrebare: Societatea aplica standardele Internationale de Raportare Financiara IFRS, este in somaj tehnic in perioada 01 aprilie - 15 mai 2020 si are ca obiect de activitate producerea de benzi de transport, exceptie facand paza si pompierii.
Inregistram amortizarea pe cheltuieli si care este regimul fiscal al acesteia?
Buna ziua,
Va rog frumos un raspuns bazat pe lege, daca un administrtor si in acelasi timp vicepresedinte al CA intr-un SA, poate sa renunte la indemnizatia de conducere in favoarea pensiei anticipate, dar in acelasi timp sa ramana in continuare la conducerea societatii in functia pe care o are ?
Buna ziua,
Va rog frumos daca aveti cunostinte in materie, daca este posibil sa se distribuie dividende unui director executiv angajat al unui SRL si care nu are participatii in societate ( parti sociale ) ? Prin aceasta, fondatorii doresc sa il motiveze pe directorul executiv pentru obtinerea de performanta.
Prefer un raspuns bazat pe legislatia in vigoare la 09.01.2019.
Multumesc anticipat