avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate paulmihail

Activitate paulmihail

Răspuns la discuția Executare silita
vă mulțumesc.
Bună seara,
Vă rog să-mi comunicați un raspuns :
În urma unui process civil rămas definitive, partea adversă a fost obligată să plătească cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei.
Am notificat-o printr-o scrisoare recomandată ca în termen de 5 zile să-și achite integral obligațiile stabilite prin hotărârea judecătorească, somând-o că în caz contrar o să mă adresez instituțiilor abilitate pentru recuperarea debitului. După termenul acordat, aceasta îmi trimite o scrisoare spunând că nu poate plăti integral trimițând doar 100 lei din suma susmenționată.
În această situație mă pot adresa unui executor judecătoresc pentru recuperarea integral a debitului, deoarece debitorul pe lângă venituri eligibile mai are și bunuri imobiliare.
actiunea a fost introdusa in luna mai 2013, instant de fond s-a pronuntat in februarie 2014, iar instant de apel in luna septembrie 2014
Buna ziua,
O hotarare judecatoreasca privind o actiune in pretentii pana unde poate fi atacata
pentru a ramane definitiva ?
Pun aceasta intrebare deoarece o asemenea actiune in pretentii, a fost finalizata la instanta de fond, hotararea instantei de fond a fost atacata cu apel, s-a judecat, iar decizia instantei de apel(tribunalului) s-a dat definitiva, nu scrie irevocabila sau cu vreun drept de recurs. Aceasta decizie este finala ?
Referitor la normele interne, precizez că dreptul la decontare a transportului la şi de la locul de muncă în cazul de faţă, este prevăzut în OUG 1292/2003 art. 6 alin. 1, lit. f . Deşi am solicitat în scris la data de 09.05.2014 să mi se acorde acest drept, până la această data nu am primit nici un răspuns. Ce pot face?
Vă mulţumesc.
Buna ziua,
Am solicitat in scris instituitiei publice unde lucrez sa mi se aprobe decontarea cheltuielilor privind transportul cu autoturismul la si de la locul de munca. Deşi au trecut 45 zile de la data inregistrarii, nu am primit nici un raspuns in acest sens.
Ce pot face.
Va multumesc.