avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate fer_necrutatorul

Activitate fer_necrutatorul

In anul 1985 s-a efectuat un schimb de terenuri intre statul roman si mama mea in baza legii nr 59/1974
In baza legii 274/2005 mama a cerut eliberarea actului de proprietate pe terenul primit la schimb . In anul 2007 mama si vecinii au fost validati de ambele comisii,locala si judeteana .
In anul 2011 vecinii validati au fost pusi in posesie si li s-a eliberat titlul de proprietate. Mama nu a fost chemata in anul 2011 ci in decembrie 2016. A fost prezenta la data si ora comunicata si cu toate acestea nu a fost pusa in posesie cu toate ca se specifica ca punerea in posesie se va face si in lipsa.
Din acest motiv a deschis actiune in instanta dar actiunea a fost respinsa ca neintemeiata pe motivul ca a fost lipsa de interes din partea mamei mele referitor la punerea in posesie si ca are terenul si plateste impozitul si de ce mai are pretentii.
As dori sa stiu cum pot sa obtin act de proprietate pe acest teren in baza legii 165/2013 sau in alt mod.

Răspuns la discuția Succesiune teren intravilan
Problema este ca trebuie sa achit impozitul aferent si dupa aceea sa dezbat succesiunea...Notarul solicita Primariei daca este achitat impozitul...Tipic romanesc...Nu pot sa achit impozitul pana nu dovedesc calitatea de mostenitor si nu pot deschide succesiunea pana nu am impozitul achitat (dovada necesara la notar)...
Buna ziua!
Am fost si am dat o declaratie fiscala pentru un teren fara constructii situat in intravilan pentru stabilirea impozitului si efectuarea succesiunii dupa bunicul meu. Mentionez ca tatal meu a decedat inaintea bunicului.
Am primit o adresa in care mi-i se solicita de la Biroul Agricol sa fac dovada calitatii de mostenitor dupa bunicul meu fara a se specifica cu ce acte...
Mentionez ca alaturat declaratiei am depus o copie dupa extrasul de CF si dovada cu ultimul domiciliu al defunctului care este acelasi cu al meu.
Doresc sa stiu daca exista un temei legal in baza cauia Biroul Agricol are dreptul sa imi solicite acte doveditoare, avand in vedere ca dovada calitatii de succesor se face la Biroul Notarial.
in primul rand ..buna ziua...am o singura nelamurire in ceea ce priveste decontarea orelor de Concediu Medical la 12 ore (programul de lucru de 12-24 12- 48)
Exemplu concret :-sunt in C BO din data de 20 pana la 30 iunie
-pana la 20 iunie am 84 ore lucrate(7 zile x 12 ore)
-din 20 pana in 30 mai aveam inca 72 de ore (6 zile x 12ore)
Luna iunie are 20 de zile lucratoare deci imi trebuiesc 160 de ore in total din care am doar 156(mai am 4 ore suplimentare ramase de luna trecuta)
Surpriza a venit cand am primit telefon de la locul de munca si am fost anuntat ca totalul meu este de 140 de ore pe aceasta luna...mentionez ca nu am lipsit nici intr-o zi lucratoare si concediul medical l-am declarat in prima zi. De unde vin orele lipsa??? sau este doar o greseala ... astept raspunsurile voastre...stima