in primul rand ..buna ziua...am o singura nelamurire in ceea ce priveste decontarea orelor de Concediu Medical la 12 ore (programul de lucru de 12-24 12- 48)
Exemplu concret :-sunt in C BO din data de 20 pana la 30 iunie
-pana la 20 iunie am 84 ore lucrate(7 zile x 12 ore)
-din 20 pana in 30 mai aveam inca 72 de ore (6 zile x 12ore)
Luna iunie are 20 de zile lucratoare deci imi trebuiesc 160 de ore in total din care am doar 156(mai am 4 ore suplimentare ramase de luna trecuta)
Surpriza a venit cand am primit telefon de la locul de munca si am fost anuntat ca totalul meu este de 140 de ore pe aceasta luna...mentionez ca nu am lipsit nici intr-o zi lucratoare si concediul medical l-am declarat in prima zi. De unde vin orele lipsa??? sau este doar o greseala ... astept raspunsurile voastre...stima
in perioada conced med, CIM este suspendat de drept, deci nu are nici o relevanta programul de lucru. Pentru aceasta perioada veti primi o indemnizatie de incap temp de munca.
Numarul de ore lucrate va fi cel pe care l-ati efectuat in perioada dinaintea intrarii in CM.
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, potrivit art. 12 alin. (1) din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. In intelesul acestei norme, se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Refuz la plata cm
jaga76
va rog sa i-mi spuneti si mie daca beneficiez de C.M obtinut in urma unei operati de hemoroizi in data de 30 iunie 2017.
mentionez ca sunt angajat la data de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
gina2010
daca salariatul este angajat de pe 02.02.2015 si de pe 25 martie imi aduce concediu medical, este vreo problema tinand cont ca nu a mai lucrat anterior iar ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale
cristin20
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am un salariat angajat in 12 iunie, din 24 iulie intra in concediu medical cod 14. Cum ar trebui sa procedez, ... (vezi toată discuția)