avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Tina_atina

Activitate Tina_atina

Răspuns la discuția Testament
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!
Răspuns la discuția Testament
Multumesc. Stiti cumva care ar fi cotele? Actul de donatie cu anumite clauze (daca sunt posibile intr-un act de donatie) ar fi o solutie mai buna?
Discuție Testament
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati raspunsuri la urmatoarea problema. O persoana casatorita si care detine bunuri imobile dobandite inainte de casatorie poate sa faca testament in favoarea fiului din prima casatorie, astfel incat acesta sa dobandeasca totul? In cazul acesta, sotul suspravietuitor ar avea drepturi asupra acestor bunuri?

Multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare casa in rate
Este interesata aceasta varianta, va multumesc. Din cate am inteles, ei locuiesc acum in chirie si vor sa renunte, tocmai in ideea de a plati o rata (putin mai mare decat chiria actuala), iar la final raman cu imobilul.
Răspuns la discuția Vanzare casa in rate
Am tot redus pretul...Mai mult de atat, chiar nu pot (18.000 Euro).
Multumesc pentru sfat!
Răspuns la discuția Vanzare casa in rate
La varianta antecontractului ma gandeam si eu, dreptul de proprietate sa-mi ramana pana la achitarea integrala a ratelor. In cazul neplatii, cum se face evacuare? Am nevoie de un ordin judecatoresc?
Răspuns la discuția Vanzare casa in rate
Din pacate, cumparatori care sa plateasca suma integral se gasesc greu. Este adevarat ca, in opt ani se pot intampla multe, de aceea caut sa gasesc o solutie care sa ma scuteasca (macar partial) de eventualele situatii neplacute.
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Intentionez sa vand o casa la tara, mobilata si dotata cu tot ce este nevoie pentru a se locui in conditii decente (inclusiv aparate si utilaje necesare pentru viata la tara: presa de struguri, masina macinat porumb, etc).
Familia care doreste sa cumpere poate plati un avans mic (2000 Euro) iar restul in rate lunare pe o perioada de 8 ani. Ei doresc sa se mute si sa locuiasca acolo.
Ce document ar trebui sa intocmesc in acest caz? Nu doresc sa ajung in situatia in care ei sa nu mai poata plati ratele si sa ma trezesc cu toate bunurile distruse sau sustrase. Mentionez ca avansul nu acopera valoare bunurilor deja existente in casa.
Multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc pentru raspuns!
Va rog sa-mi spuneti cum se poate face donarea si ce costuri implica.
Discuție Mostenire
Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarele aspecte:
Parintii mei au decedat, tata in urma cu 15 ani iar mama acum o luna. Eu nu mai am frati. Dupa moartea tatalui eu am renuntat la partea mea in favoarea mamei.
Acum doresc sa deschid succesiunea si sa renunt eu in favoarea fiului meu major. Este posibil acest lucru?