Va supun atentiei urmatoarea problema:
Intentionez sa vand o casa la tara, mobilata si dotata cu tot ce este nevoie pentru a se locui in conditii decente (inclusiv aparate si utilaje necesare pentru viata la tara: presa de struguri, masina macinat porumb, etc).
Familia care doreste sa cumpere poate plati un avans mic (2000 Euro) iar restul in rate lunare pe o perioada de 8 ani. Ei doresc sa se mute si sa locuiasca acolo.
Ce document ar trebui sa intocmesc in acest caz? Nu doresc sa ajung in situatia in care ei sa nu mai poata plati ratele si sa ma trezesc cu toate bunurile distruse sau sustrase. Mentionez ca avansul nu acopera valoare bunurilor deja existente in casa.
Multumesc!
In opt ani se pot intampla multe. Nu aveti nici macar garantia ca va vor putea achita ratele.
Sa faca imprumut la banca si sa va achite integral.
Doar daca vreti sa va complicati viata puteti vinde asa cum doriti, veti avea probleme sa ii evacuati, sa va recuperati banii, etc., etc..
Faceti mai bine un contract de inchiriere si ramaneti si cu proprietatea. Sau cautati un cumparator care va poate achita integral.
Din pacate, cumparatori care sa plateasca suma integral se gasesc greu. Este adevarat ca, in opt ani se pot intampla multe, de aceea caut sa gasesc o solutie care sa ma scuteasca (macar partial) de eventualele situatii neplacute.
Alegeti forma unui antecontract de v/c cu termen de incheiere a contractului de v/c peste 8 ani dupa achitarea integrala a pretului.
Un notar sau avocat va pot sfatui cel mai bine care ar fi solutia cea mai sigura ptr dvoastra..
Daca nu reusesc sa va achite ratele la termen si vor incepe cu amanarea acestora atunci sa fiti sigura ca veti avea neplaceri. Veti ramane doar cu banii din ratele deja platite, ei cu casa si terenul si veti alerga apoi dupa restul de bani, mult si bine.
La varianta antecontractului ma gandeam si eu, dreptul de proprietate sa-mi ramana pana la achitarea integrala a ratelor. In cazul neplatii, cum se face evacuare? Am nevoie de un ordin judecatoresc?
Mai bine căutați în continuare un cumpărător. Mai reduceți din preț.
Un preț mai mic, dar încasat sigur acum este mult mai bun decât o asemenea încurcătură la care riscați să vă băgați.
Plus devalorizarea peste ani. Nervi și alergătură.
Vanzare
barbie_86
am o casa cu curte,pe care am inchiriat-o de luna aceasta,pe 5 ani,dar chiriasul ar vrea ca sa o cumpere....o poate cumpara inainte de termenul de 5 ani? (vezi toată discuția)