avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate iulian1981

Activitate iulian1981

Răspuns la discuția Concediu de paternitate
Cei de la HR, de la firma la care lucrez, mi-au recomandat sa imi iau CO inainte de a intrerupe contracatul de munca " ca sa nu le pierd''

As vre sa iau macar cele 5 zile dupa nasterea copilului date de stat+ 10 zile pt. puericultura, si vreau sa stiu daca data de intreruperea a contractului de munca se face inainte sau dupa cele 15 zile
Buna ziua,

Dumineca, 30 Noembrie, mi s-a nascut al 2-lea copil. Primul copil s-a nascut acum 14 luni , iar pentru el primesc stimulent de insertie. Mama copilor nu a lucrat in ultimii 3 ani , deci nu poate primi concediu de materniatate.

Acum , vreau sa imi iau concediu de paternitate de un an pentru cel de-al-2-lea copil, dar mai am 8 zile de concediu de odihna + 5 zile libere date de la stat pt nasterea copilului + 10 zile de concediu de pt. puericultura.
Intrebarea mea acum este cu ce data trebuie intrerupt contractul de munca in acest caz, pentru ca colegele de la HR nu au putut sa imi ea un raspuns pentru ca nu au mai avut un caz de concediu de paternitate
Buna ziua,

Acum un an de zile aveam un cont la banca pe zero, deci fara nici o datorie.
Saptamana tecuta am primit un mesaj de la banca pe telefon cum am de achitat o anumita suma. Am fost la banca sa intreb de unde apare aceasta datorie si mi s-a spus ca din comisioane de administrare plus penalizari.

As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu platesc suma datoarata din comisionul de administrare+ penalizari? Poate banca sa imi puna poprire pe salariu sau sechestru pe bunuri?
Masina parcata in fata blocului mi-a fost zgariata si lovita de o tabla cazuta de pe bloc in urma unei furtuni.

A fost indoita plafoniera si o portiera, iar portiera din spate si un prag au fost zgariate. (deci nu este o avarie minora)

As vrea sa stiu cum as putea sa imi recuperez paguba. Este firma de asigurari responsabila de plata reparatiei sau asociatia de locatari? Care sunt pasii urmatori pentru o procedura legala de despagubire?