avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina lovita de o tabla cazuta de pe bloc
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina lovita de o tabla cazuta de pe bloc

Masina parcata in fata blocului mi-a fost zgariata si lovita de o tabla cazuta de pe bloc in urma unei furtuni.

A fost indoita plafoniera si o portiera, iar portiera din spate si un prag au fost zgariate. (deci nu este o avarie minora)

As vrea sa stiu cum as putea sa imi recuperez paguba. Este firma de asigurari responsabila de plata reparatiei sau asociatia de locatari? Care sunt pasii urmatori pentru o procedura legala de despagubire?

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:00, 30 Iunie 2014
Raspunzator pentru dauna este proprietarul cladirii. Daca aveti asigurare CASCO la autovehicul, si polita cuprinde riscul "cadere de corpuri", asiguratorul va plati dauna si va actiona prin regres proprietarul civilmente responsabil pentru daune produse prin ruina edificiului.
In caz contrar, ramane sa va cereti pretentiile in instanta, direct de la proprietarul cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare (despagubire) Georgeta76 Georgeta76 Buna Ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns, legat de continutul unei polite de asigurare. Pot fi despagubita, de catre asigurator, daca in urma furtunii ... (vezi toată discuția)
Masina lovita de tencuiala cazuta de pe cladire InaME InaME Buna seara, am nevoie de sfatul unui cunoscator in urmatoarea situatie: masina mea a fost lovita de o bucata de tencuiala cazuta de pe peretele unui bloc, in ... (vezi toată discuția)
Asumare responsabilitate petrica2006petrica petrica2006petrica buna ziua, saptamana trecuta mi-a cazut tencuiala de pe bloc exact pe luneta masinii parcata in fata scarii ca toate masinile si mi-a spart luneta ,as vrea sa ... (vezi toată discuția)