Dumineca, 30 Noembrie, mi s-a nascut al 2-lea copil. Primul copil s-a nascut acum 14 luni , iar pentru el primesc stimulent de insertie. Mama copilor nu a lucrat in ultimii 3 ani , deci nu poate primi concediu de materniatate.
Acum , vreau sa imi iau concediu de paternitate de un an pentru cel de-al-2-lea copil, dar mai am 8 zile de concediu de odihna + 5 zile libere date de la stat pt nasterea copilului + 10 zile de concediu de pt. puericultura.
Intrebarea mea acum este cu ce data trebuie intrerupt contractul de munca in acest caz, pentru ca colegele de la HR nu au putut sa imi ea un raspuns pentru ca nu au mai avut un caz de concediu de paternitate
Cei de la HR, de la firma la care lucrez, mi-au recomandat sa imi iau CO inainte de a intrerupe contracatul de munca " ca sa nu le pierd''
As vre sa iau macar cele 5 zile dupa nasterea copilului date de stat+ 10 zile pt. puericultura, si vreau sa stiu daca data de intreruperea a contractului de munca se face inainte sau dupa cele 15 zile
Zilele libere platite pentru nasterea copilului nu sunt acordate in sectorul privat decat daca sunt prevazute in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Pentru sectorul bugetar, ele se acorda in baza OG 6/2007 - functionari publici sau HG nr. 250/1992 - personal contractual.
Daca va luati aceste zile inainte de intrarea in CCC, suspendarea c.i.m. se va face cu prima zi urmatoare celei in care s-au terminat zilele de CO + zilele libere platite + concediul paternal.