avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela1819

Activitate gabriela1819

Casa a fost cumpărată în 2021 și filigoriile făcute înainte de vânzare, tot în 2021 fara autorizație de construcție. Acum pot fi eu amendată pentru acele filigorii și pusă sa intru in legalitate? Adică să mă pună sa fac, plan de urbanism, proiect și autorizație de construcție?

Vladislav20 a scris:



Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Doar connstructiile ce au fundatie trebuie sa fie facute cu autorizatie. Si sa fie intabulate.


Gresit. Toate constructiile necesita autorizatie de construire indiferent ca sunt constructii cu caracter permanent sau constructii cu caracter provizoriu. Constructiile cu caracter provizoriu au nevoie de autorizatie de construire provizorie care specifica durata amplasarii acestora.
Citez legea urbanismului din cap (dar aproximativ asa suna): ``constructiile cu caracter provizoriu sunt acele constructii edificate din materiale care permit demontarea si reasamblarea acestora cu usurinta.``

Acele filigorii cel mai probabil sunt constructii vechi edificate inainte de anul 2001, iar constructiile edificate inainte de anul 2001 nu au nevoie de autorizatie de construire pentru a putea fi inscrise in cartea funciara, acestea se pot intabula doar in baza cerificatului fiscal prin care se dovedeste faptul ca proprietarul are achitat datoriile la zi.

De ce nu s-au intabulat? De multe ori proprietarul cu topograful autorizat care intocmeste documentatia ajung la un consens ``mai mult ilegal decat legal`` ca anexe de genul (filigorii, cotete, lemnarii...) etc sa nu fie intabulate pentru ca ''cel mai probabil vor fi demolate''.

Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de vânzare-cumpărare apare suprafața terenului și a casei, fără filigorii. Am înlocuit acoperișul unei filigorii și vecinul meu m-a reclamat la primărie că nu am autorizație de construcție. Și acum vine întrebarea mea, poate mă lămurește cineva: daca eu am cumpărat terenul cu tot cu filigorii care la momentul construirii lor nu au avut autorizație de construcție mă poate amenda pe mine primăria? Sau pe vechiul proprietar? Filigoriile nu au fundație și nu sunt intabulate. Mulțumesc
Bună seara, as dori si eu sa ma lămuriți cu ceva: beneficiez de stimulentul de inserție pentru copil pana ce copilul face 3 ani în octombrie. Dacă eu intru în concediu fara plata pana in octombrie mai beneficiez de acest stimulent? Sau daca stau doar o lună în concediu fara plata pana găsesc bona la copil mai pot lua stimulentul după? Mulțumesc
Schimbând yala am considerat ca l-am dat afară deoarece am schimbat-o fără să întreb chiriașa, nu am avut pe cine întreba si Da, a lăsat ceva lucruri în casa fără valoare dar a uitat probabil de dosarul băiatului pentru înscrierea la liceul militar, si asta o doare pe ea acum.

gi-jane2 a scris:

afirmatia asta:
Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile.

dvs o interpretati asa ?

Nu e niciun furt daca cineva lasa de bunavoie un obiect la cineva in casa si nu mai vine sa il ia, ca sa nu dea ochii cu proprietarul



Nu era specificat in contract nimic legat de reținerea bunurilor, nu credeam ca se ajunge la asa ceva. Am incercat sa dau de ea fără nici un rezultat, chiar si la scoala copilului am fost, chiar si in sat la ea, nimeni nu știa nimic si de 2 săptămâni nu mai avea nici telefon, schimbase numărul. Probabil calea legală era sa o acționez în instanta, sa trec printr-un proces la care eu suport cheltuielile, ea neavând nimic pe numele ei si nelucrand în 3 ani se prescrie datoria si eu rămâneam cu buza umflată. Asa am schimbat yala după ce am intrat si am vazut ca imi luase si din lucrurile mele si probabil ca lua tot ce era si pleca. Doar ca a uitat sa ia din casa niște adeverințe pentru înscrierea la un liceu militar, pe care scria " exemplar unic" si de aceea o arde pe ea acum de lucrurile rămase. Si acum eu sunt păgubita si tot eu sunt de vina? Interesante legi mai avem. Si sa o dau în instanță cum recuperez banii? Contractul imi da dreptul la recuperarea chiriei dar restul de bani? Si daca ea nu are nici un bun cum recuperez eu prejudiciul? Poate este vreo metodă si ma învățați si pe mine.
Cum adică temeiul de drept al plângerii penale nu poate exista? Nu inteleg, imi puteti explica va rog?

marcel.damaschin a scris:

Inca: temeiul de drept al plangerii penale nu poate exista. Asa ca...reject imediat.

Problema e ca nu vrea sa dea banii, nu ca eu nu vreau sa dau lucrurile, si Da a avut contract de închiriere si Da pleca cu lucrurile deoarece si-a schimbat nr de telefon sa nu mai dau de ea si a cărat din casa ce era de valoare: televizor, lada frigorifica,acestea fiind ale mele, rămăseseră haine si oale. Si nu am dat-o cu forta afară, am schimbat yala. Neraspunzand la telefon si nedand drumul la usa dupa 'n' biletele în usa da, asta am facut. De unde sa stiu ce e cu ea, unde e, a murit , nu a murit. Si a venit după o lună de zile sa pretindă lucrurile dar fără bani. Poate miroase a furt si stiu ca nu am facut bine dar la ea a ce miroase: în spiritul si litera legii? Si am sa o las cu plângerea la poliție mult si bine, am sa astept citatie acasa, chiar sunt curioasă sa vad cat de bine isi fac treaba cei din poliție și cat de repede, si pe urma apelez la un avocat. Revin pe forum când ma gaseste poliția. Multumesc frumos tuturor pentru păreri si sfaturi
Am incercat sa ne înțelegem, după 2 luni a spus că are banii si sa ne întâlnim da facem schimbul dar când am fost fata în fața s-a răzgândit, a vrut doar lucrurile fără să dea banii. În casa nu mai putea stă deoarece gazul era tăiat de 2zile iar în ziua când am dat-o afară tăiase si curentul, asta fiind în februarie. Eu doar am întrebat cum se poate face o plângere cuiva daca stii doar numele mic si atât, fără nici o adresa sau alte detalii. Si poliția sa te sune sa te întrebe cum te cheamă chiar nu am mai inteles. Multumesc
Am avut un chiriaș pe care l-am scos afară din cauza neplatii chiriei si a datoriilor si i-am spus ca-n momentul în care aduce banii își vede lucrurile. Eu de fapt sunt prietenă proprietarului, imi știa doar numele mic si mi-a facut plângere la poliție. Problema e ca am fost sunata de la poliție sa-mi spuna ca este o plângere pe numele meu dupa care m-a întrebat cum ma cheamă. Ce fel de plângere ar putea fi fără nume si adresa doar cu un prenume si un nr de telefon? Si ce s-ar putea intampla? Proprietarul nu era în tara la momentul respectiv si nici acum nu este.
Actul a fost eliberat de ambasada din Dublin unde nu se foloseau si nici nu se folosesc diacritice.Si autoritatile romane cum au eliberat 2 pasapoarte cu acelasi certificat pe care acum nu-l mai accepta?