avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate d_andreeea2002

Activitate d_andreeea2002

Buna ziua,

Am marea rugamintea de a ma lamuri intr-o problema privind acordarea stimulentului de insertie.
Astazi am primit decizia privind stimulentul de insertie care precizeaza urmatoarele:
1. Aprobarea acordarii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 25.04.2015.
2. Suspendarea platii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 26.04.2015, avand la baza motivul ART.11 ALIN.B OUG 111/2010.
3. Reluarea platii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 27.05.2015 avand la baza motivul ART 12 din HG 52/2011.

Eu mi-am reluat activitatea la data de 24.04.2015, cand copilul avea inca neimplinite 11 luni ( data nasterii copilului 26.05.2014). Situatia la locul de munca a fost una mai deosebita, nu stiu daca are vreo legatura, insa vreau sa o precizez: compania la care lucram a fost preluata de o alta companie. Eu revenind la munca, mi s-a reluat Contractul Individual de Munca pe vechea companie pana la data de 27.05.2015 cand am semnat contractul cu noua companie, insa actele privind acordarea Stimulentului de Insertie le-am depus cu documentele vechiului angajator. In toata perioada de cand am reluat activitatea nu am efectuat nici CO,CM sau concediu fara plata!

Astept cu interes raspunsul Dvs.
Multumesc frumos.
Buna ziua,

In 2014 am intrat in concediu de maternitate la data de 21 Martie ( concediu medical) si in concediu de crestere a copilului in 25 Iulie. Pana la intrarea in concediu de maternitate nu am efectuat nicio zi de concediu de odihna care mi se cuvenea pana la acea data.
Saptamana viitoare urmeaza sa ma reintorc la munca, si doresc sa stiu in primul rand care sunt termenii legali privind concediul de odihna, respectiv daca il pot lua retroactiv, daca mi se va plati, sau daca il voi pierde.
Iar cel de-al doilea lucru ar fi: daca se calculeaza concediu de odihna si pe perioada concediuluiu de maternitate ( care este de fapt un concediu medical), sau numai pe perioada in care am fost efectiv la serviciu?!

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Executare silita
Din pacate suma este destul de mare, tinand cont ca s-a luat tot creditul de la inceput fara sa se scada nimic din ce s-a achitat pana acum. Exista posibilitatea de intelegere sa se achite esalonat? Multumesc frumos.
Buna ziua.
Doresc sa ma ajutati cu un sfat sau o solutie la urmatoarea problema:o ruda de-a mea a facut un credit pentru nevoi presonale in anul 2007, fara ipoteca sau alte garantii, insa la un moment dat a existat o perioada cand rata la acest credit nu a mai putut fi achitata, astfel incat banca a recurs la o firma de recuperare. Desi in ultimii doi ani au fost achitate rate din acest imprumut cu valoare mai mare decat cele stabilite initial cu banca, pentru a se ajunge sa se achite intr-un timp mai scurt acest credit, anul trecut s-a ajuns in situatia ca acesta ruda a mea sa fie executata silit, scotandu-se la licitatie imobilul in care locuieste! Acesta ruda a mea a incercat sa afle atat de la firma de recuperare, cat si de la executorul judecatoresc ce se va intampla in continuare, insa nu i s-a oferit decat raspunsul din partea executorului judecatoresc, ca "sa stea linistita ca acestea sunt procedurile si nu va fi data afara din casa!". Ruda mea are posibilitate sa plateasca rate mai mari pentru a acoperi creditul, insa sa se renunte la aceasta executate!
Cu ce sfaturi ne puteti ajuta?
Multumesc frumos.
Discuție Alocatie copil
Doresc sa stiu cum se face plata alocatiei pentru copil, si anume: se face pe luna in curs, sau pe luna anterioara, (la fel ca si salariul)?
Iar a doua nelamurire ar fi: alocatia se plateste lunar pana la plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, sau se suspenda pana la aprobarea acesteia, dupa care se vireaza impreuna?
Multumesc.
Buna ziua. Am si eu o nelamurire...sunt in concediu de maternitate si urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului de pana la 1 an. Cum legea ii ofera posibilitate si tatalui sa beneficieze de 1 luna de concediu de paternitate din cele 12, ce se intampla atunci cu contractul meu de munca, intrucat acest concediu poate fi luat oricand in cele 12 luni, nefiind obigatoriu la inceput sau la sfarsit?! Urmeaza sa imi depun actele pentru obtinerea indemnizatiei si nu stiu cum sa procedez! Se suspenda contractul de munca pana la implinirea varstei de un an a copilului, sau pana la implinirea varstei de 11 luni? Sau activitatea mea trebuie reluata, daca de exemplu tatal isi ia acel concediu undeva la jumatatea perioadei mai sus amintite? multumesc.