avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat

Buna ziua,

In 2014 am intrat in concediu de maternitate la data de 21 Martie ( concediu medical) si in concediu de crestere a copilului in 25 Iulie. Pana la intrarea in concediu de maternitate nu am efectuat nicio zi de concediu de odihna care mi se cuvenea pana la acea data.
Saptamana viitoare urmeaza sa ma reintorc la munca, si doresc sa stiu in primul rand care sunt termenii legali privind concediul de odihna, respectiv daca il pot lua retroactiv, daca mi se va plati, sau daca il voi pierde.
Iar cel de-al doilea lucru ar fi: daca se calculeaza concediu de odihna si pe perioada concediuluiu de maternitate ( care este de fapt un concediu medical), sau numai pe perioada in care am fost efectiv la serviciu?!

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 16 Aprilie 2015
1. Aveti dreptul pe anul 2014 la CO aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2014 si data intrarii in CCC (25 iulie).

2. Cand ati intrat in CCC era in vigoare urmatoarele dispozitii din Codul Muncii:
art.146 (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Asadar , pana la 31.12.2015 angajatorul; are obligatia sa va acorde CO aferent anului 2014.

3. Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat andreea27 andreea27 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect . In 2013 figurez cu un concediu de odihna neefectuat de 25 de zile intrucat am intrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani Eupet Eupet Bună ziua, M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani În mod normal am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Paula2007 Paula2007 Buna seara! Incepind cu 01.07.2017 am fost in ccc. Din ianuarie 2017 si pina la intrarea in ccc am avut concediu medical. Nu am efectuat nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)