avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului de pana la 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului de pana la 1 an

Buna ziua. Am si eu o nelamurire...sunt in concediu de maternitate si urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului de pana la 1 an. Cum legea ii ofera posibilitate si tatalui sa beneficieze de 1 luna de concediu de paternitate din cele 12, ce se intampla atunci cu contractul meu de munca, intrucat acest concediu poate fi luat oricand in cele 12 luni, nefiind obigatoriu la inceput sau la sfarsit?! Urmeaza sa imi depun actele pentru obtinerea indemnizatiei si nu stiu cum sa procedez! Se suspenda contractul de munca pana la implinirea varstei de un an a copilului, sau pana la implinirea varstei de 11 luni? Sau activitatea mea trebuie reluata, daca de exemplu tatal isi ia acel concediu undeva la jumatatea perioadei mai sus amintite? multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
d_andreeea2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 8 Iulie 2014
1. Daca optati pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an tatal copilului poate sa intre cel putin o luna in CCC, oricand in perioada pana copilul implineste 1 an.

2. - Dvs. faceti cerere catre angajator pentru suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la varsta copilului de 1 an.
- Cand sotul se hotaraste sa intre in CCC dvs. puteti relua activitatea sau puteti solicita concediu fara plata pe acea perioada.
- In practica se obisnuieste ca tatal copilului sa intra in CCC in ultima luna (a 12-a sau a 24-a) pentru a simplifica lucrurile si a nu perturba nici programul parintilor si nici activitatea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Oana1987Oana Oana1987Oana Buna ziua.Ma poate lamurii si pe mine cineva in legatura cu intoarcerea la munca?Am optat pentru concediu crestere copil 1 an pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie MateiRA MateiRA Buna ziua, Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil si beneficiez de indemnizatie pana la implinirea varstei de 11 luni, adica pana pe data de ... (vezi toată discuția)