avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea si reluarea Stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea si reluarea Stimulentului de insertie

Buna ziua,

Am marea rugamintea de a ma lamuri intr-o problema privind acordarea stimulentului de insertie.
Astazi am primit decizia privind stimulentul de insertie care precizeaza urmatoarele:
1. Aprobarea acordarii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 25.04.2015.
2. Suspendarea platii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 26.04.2015, avand la baza motivul ART.11 ALIN.B OUG 111/2010.
3. Reluarea platii dreptului Stimulent de insertie optiunea I (...) incepand cu data de 27.05.2015 avand la baza motivul ART 12 din HG 52/2011.

Eu mi-am reluat activitatea la data de 24.04.2015, cand copilul avea inca neimplinite 11 luni ( data nasterii copilului 26.05.2014). Situatia la locul de munca a fost una mai deosebita, nu stiu daca are vreo legatura, insa vreau sa o precizez: compania la care lucram a fost preluata de o alta companie. Eu revenind la munca, mi s-a reluat Contractul Individual de Munca pe vechea companie pana la data de 27.05.2015 cand am semnat contractul cu noua companie, insa actele privind acordarea Stimulentului de Insertie le-am depus cu documentele vechiului angajator. In toata perioada de cand am reluat activitatea nu am efectuat nici CO,CM sau concediu fara plata!

Astept cu interes raspunsul Dvs.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:42, 16 Iulie 2015
1. Dvs. ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an si pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.

2. - Dar ca tatal copilului indeplineste si el conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile (ultima luna fiind rezervata tatalui copilului).
- De aceea nu puteti beneficia de stimulentul de insertie in luna a 12-a de la data nasterii copilului.

3. In aceasta situatie dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an, adica incepand cu data de 27.05.2015.

4. - Stimulentul de insertie il veti primi numai pe perioadele in care aveti venituri din salarii.
- Ar fi bine sa duceti la AJPIS o adeverinta de la noul angajator din care sa reiasa ca sunteti angajata cu data de 27.05.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie ContSters316049 ContSters316049 Buna seara, Copilul face un 1 an pe 28 august, tatal va da o declaratie in care refuza sa stea acasa 1 luna de zile, eu pot sa-mi iau concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ioana135 ioana135 Buna ziua. Am nascut pe 13 iunie 2014, am optat pentru CCC de pana la 2 ani si as dori sa stiu cand pot incepe munca fara sa pierd stimulentul de insertie. ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)