avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate lauritta25

Activitate lauritta25

Locuiesc cu mama și frații într-o casă după care nu s-a făcut succesiunea de la bunicii materni decedați ,mostenitori fiind mama și frații ei. As putea sa ridic o casa pe teren,daca nu e făcută succesiunea ? Mulțumesc
Răspuns la discuția Succesiune- nelămurire
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le-am vândut,iar banii rămași i-am donat mamei mele,într-un cont bancar .
Și până la întocmirea unui supliment la certificatul de moștenitor pentru aceasta pădure, mă poate executa silit daca eu nu am niciun bun și niciun venit pe numele meu,ci doar sora mea are?
Dar pot dona partea mea din acea pădure,primăriei sau altui moștenitor,deși nu am dezbătut succesiunea pentru ea? Adică să renunț la ea in favoarea altei persoane fizice sau juridice?
In 2015 am făcut împreună cu sora mea, succesiunea după tatăl meu la 2 imobile. Azi am primit o înștiințare de la o primărie,că am de plata impozitul pe ultimii 10 ani ,la o pădure ,la care tatăl meu împreună cu alți 5 era proprietar. Eu nu am făcut succesiunea și pt această pădure, mă va afecta cu ceva dc nu plătesc impozitul ,eu neavând niciun venit. Și aș putea să renunț la acest teren ,deși nu am succesiunea făcută pe aceasta pădure? Mulțumesc
Va rog sa îmi precizați Legea sau articolul din Codul Fiscal prin care eu aveam obligația să declar utilitățile la Taxe și Impozite a primăriei de care aparțin. Mulțumesc!
Sunt din Buzau , si am primit vizita a 2 persoane de la Primaria Buzau , care mi-au comunicat sa ma prezint la Primarie, pentru ca nu am declarat utilitatile, adica instalatie de apa si instalatie de gaze. Le-am reprosat ca nu mi au facut nicio notificare in timp util. Mi s-a raspuns ca mi se va mari impozitul casei care se va recalcula pe ultimii 5 ani. La Primarie , m-au obligat sa fac o declaratie rectificativa, in urma careia mi s-a aplicat o amenda, pentru ca nu am imobilul cu utilitati,dar eu am platit intotdeauna impozitul casei si am contracte incheiate la utilitati pe numele meu.
Acum astept sa vina decizia de impunere pe ultimii 5 ani si marimea impozitului de la 1 ianuarie.
Este legal sa fiu amendata daca nu am fost notificata anterior de obligativitatea inregistrarii la primarie a acestor utilitati? Pot sa fac o contestatie a procesului verbal din 29.10 , daca nu am decizia de impunere pe care o tot amana.
Multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra!
Si cat dureaza sa o citeze cei de la evidenta populatiei?
dar pot inchiria legal , o camera din apartamentul lasat prin testament tatalui meu , pana o gasesc pe sora mea?
Discuție Renta viagera
am 68 de ani si in 2013 am vandut teren extravilan si am dat in arenda.
Se mai primesc cereri pentru obtinerea carnetului de renta viagera?