avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta daca nu imi gasesc sora vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta daca nu imi gasesc sora vitrega

Tatal meu a decedat , si ulterior am aflat ca mai am o sora vitrega din prima lui casatorie in alt judet. Am gasit o adresa si un nume prin actele tatalui , adresa de cand tata a locuit acum 34 de ani in acel judet , la un camin studentesc.Sora este mai mare decat mine si poate intre timp si a schimbat numele sau a plecat din tara. Azi am luat legatura cu un avocat si mi a spus ca va trebui sa o citeze de 3 ori la aceea adresa si o data prin monitorul oficial. Am aflat ca toata procedura succesorala prin instanta poate dura un an. Problema este ca tatal meu avea datorii la banci , doua somatii la un executor judecatoresc si restante de 6300 lei la intretinere si apa rece. Ce as putea face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: lauritta25 , utilizator 14:03, 14 August 2014
Daca doriti sa o gasiti pe sora dvs. mergeti la primarie la evidenta persoanei, faceti o cerere in care specificati ce stiti (nume, adresa stiuta) si pentru ce o cautati, daca doreste sa mosteneasca ceva, va avea posibilitatea sa ia legatura, ea cu dvs. ,daca nu, aveti dovada ca ati anuntat-o si nu mai trebuie sa lungiti procesul(sau solicitati acelasi lucru prin instanta, iar primaria va trimite la dosar adresa dansei).:luck:
dvs mosteniti si activul si pasivul deci si datoriile pe care o sa trebuiasca sa le platiti. procedura de citare trebuie acoperita de aceea se va face si printr-un ziar de circulatie si la usa instantei si mai ales la adresa ei daca o aflati intre timp
dar pot inchiria legal , o camera din apartamentul lasat prin testament tatalui meu , pana o gasesc pe sora mea?
Si cat dureaza sa o citeze cei de la evidenta populatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare mostenitor la dezbaterea succesiunii elisa27 elisa27 buna ziua. mi-a murit tatal, si as dori sa imi caut sora vitrega din alt judet printr-o citare intr un ziar national, pentru succesiune. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Contestatie la succesiune ICENAME09 ICENAME09 Mama mea se află în neînțelegeri cu părinții ei ( bunici mei), oarecum eu și cu mama nu am mai fost prin casa bunicilor de mai bine de 15 ani. Între ... (vezi toată discuția)
Procedura citare Paula Tudor Paula Tudor Buna dimineata! X este reclamant intr-un proces cu 22 de parati, din care 10 sunt plecati din tara de ani de zile si nimeni nu mai stie mai nimic despre ei ... (vezi toată discuția)