avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citare mostenitor la dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citare mostenitor la dezbaterea succesiunii

buna ziua. mi-a murit tatal, si as dori sa imi caut sora vitrega din alt judet printr-o citare intr un ziar national, pentru succesiune. Se poate face acest lucru, daca nu am deschis inca succesiunea ? Notarul mi-a spus ca nu se mai citeaza prin publicitate, ci sa o caut eu.
Cel mai recent răspuns: elisa27 , utilizator 13:01, 3 Septembrie 2014
1.Succesiunea este deschisa prin moartea tatalui. D-voastra sunteti la etapa dezbaterii succesiunii 2.Adresati-va printr-o adresa recomandata si cu conf. de primire serviciului judetean de evidenta informatizata a persoanelor din judetul in care stiti ca ar locui sora d-voastra. Scrieti acolo motivul, atasati o copie xerox dupa certificatul de deces, scrieti si actualul nume (daca si l-a schimbat) al surorii, in fine, ce date credeti d-voastra ca ar ajuta la localizarea surorii d-voastra. Pe d-voastra (de fapt pe notar!) va intereseaza adresa cu care figureaza sora in evidentele serviciului. Avand hartia cu adresa, notarul o va cita pe sora d-voastra pt. a se prezenta la biroul sau in vederea dezbaterii succesiunii.
Mergeti la dvs. in oras la serviciul de evidenta informatizata a persoanei si depuneti o cerere in care specificati datele care le cunoasteti despre sora dvs. (nume, ultimul domiciliu cunoscut, anul nasterii) si motivul pentru care o cautati(dezbaterea succesiunii dupa tata). Daca doreste sa ia legatura cu dvs. o sa primiti de la primarie adresa ei. :luck:
si in cat timp primesc raspunsul de la evidenta populatiei?
am fost in orasul meu la evidenta populatiei si mi a spus ca nu exista nimeni pe numele indicat de mn si care sa aiba ca tata, pe tatal meu. Ce as putea sa fac in continuare ? Sa transmit o scrisoare la evidenta populatiei din orasul surorii mele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta daca nu imi gasesc sora vitrega lauritta25 lauritta25 Tatal meu a decedat , si ulterior am aflat ca mai am o sora vitrega din prima lui casatorie in alt judet. Am gasit o adresa si un nume prin actele tatalui , ... (vezi toată discuția)
Chemare succesiune MihaiBobe MihaiBobe Buna ziua, Tatal meu a murit inainte ca eu sa ma nasc cu cateva luni, apare ca tatal meu pe certificatul de nastere. Bunici din partea luna nu m-am contactat ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)