avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemare succesiune

Buna ziua,
Tatal meu a murit inainte ca eu sa ma nasc cu cateva luni, apare ca tatal meu pe certificatul de nastere. Bunici din partea luna nu m-am contactat niciodata dupa tragicul eveniment. Recent am inteles ca acestia au decedat, stiu ca tata mai avea o sora. In afara de numele de familie nu stiu cum se numesc rudele din partea tatalui, banuiesc ca a existat o succesiune si imi doresc si eu dreptul din orice ar fi lasat in urma lor batrani. Cum pot afla cum se numeau ? Cum pot afla daca a existat o succesiune la care ar fi trebuit sa fiu chemat si nu am fost ?
Va rog ca raspunsurile pe care mi le oferiti sa fie strict juridice, nu vrea ca discutie sa se incline spre partea de moralitate a deciziei pentru ca nu vreau sa intru in detalii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 12:05, 23 Iunie 2014
solicitati duplicat de pe certificatul de deces al bunicilor apoi adresati-va unui notar din localitatea/sectorul unde se aflau bunurile imobile ce au constituit prezumtiva mostenire. Daca este nevoie adresati-va cu o cerere in scris (pt aflarea numelor) si serviciului de evidenta a populatiei din aceeasi raza tritoriala, anexand copie de pe toate documentele pe care le aveti. Primul lucru pe care trebuie sa il aflati este daca a existat sau nu o succesiune caci ste posibil ca bunicii sa fi facut surorii acte de vanzare pe bunurile lor, inca din timpul vietii si atunci nu mai aveti nici un drept . PS- Ei ar trebui sa isi faca probleme de moraliatate nu Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit dupa divortul cu mama cu o alta femeie. Inainte de casatatorie tata avea o garsoniera, iar femeia asta un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire nellyy nellyy Buna ziua. As dori o indrumare intr-o problema care mi se pare un pic delicata. In urma cu cativa ani, bunica din partea tatalui a decedat, iar din ceeace ... (vezi toată discuția)