Tatal meu a fost casatorit dupa divortul cu mama cu o alta femeie. Inainte de casatatorie tata avea o garsoniera, iar femeia asta un apartament. In timpul casatoriei au mai achizitionat mai multe terenuri. Din casatoria lor nu a mai rezultat nici un copil, dar tata avea 2 fete din prima casatorie si femeia aceea avea 3 copii din relatii anterioare.
Acum 4 zile tatal meu a decedat. Femeia asta nu vrea sa ne arate nici un act si nici nu vrea sa ne dea nimic din ce a fost al tatalui nostru.
Va rog sa imi spuneti cum pot face succesiunea si cum pot afla exact ce bunuri ne revin si noua, adica mie si surorii mele, mentionez ca eu sunt de la Timisoara iar tatal locuia in Jud. Neamt si din aceasta cauza nu stiu exact ce bunuri avea tatal.
Pot face succesiunea la Timisoara, sau trebuie sa fac formalitatile in Neamt.
daca nu exista cooperare din partea sotiei tatalui defunct, nu va ramane decat calea instantei de judecata . in acest sens adresati-va instantei cu o actiune de partaj succesoral .
tr. sa obtineti un duplicat al certificatului de deces al tatalui dvs. , iar acesta se va depune in instanta .
important este sa dati declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de decesul defunctului , pt. a nu avea ulterior surpriza ca sotia tatalui sa se declare unic mostenitor .
puteti cere informatii de la CF in vederea aflarii bunurilor detinute in proprietate de catre tatal dvs.
Succesiune
Pe scurt povestea mea.Mama a decedat acum 10 ani la scurt timp tata sa cuplat cu o femeie si in urma cu 5 ani au cump o gars impreuna pe numele amandoura, apoi ... (vezi toată discuția)
Succesiune
diamantulalbastru
cum pot cere deschiderea succesiunii dupa decesul tatalui...a decedat in iunie a.c., suntem 2 surori, o sotie care nu este mama noastra si 3 matusi(surorile ... (vezi toată discuția)