buna ziua , am o casa intabulata acum mai mult de 3 ani si un geam mat la baie dar care se deschide spre vecin la mai putin de 2 metri, , acum primăria zice, la reclamația vecinului, sa acoper geamul complet sau risc amenda ca nu am respectat autorizatia, unde geamul mat nu se deschide.deloc. Pot invoca legea prescrierii? are mai mult de 3 ani si procesul verbal a fost semnat de primărie. cu fereastra aceasta la intabulare acum aprox 4 ani. Geamul in sine e pus de 6 ani dar intabularea e facuta acum vreo 3 ani.
Am facut masuratoarea si intradevar am patruns cu 28 cm pe terenu vecinului, ce pot face in acest caz ? adica distanta de la linia de hotar din acte pana la centrul liniei / mijlocul axului de la gard e 28 cm. Vecinul vrea sa il daram si sa il fac cu 10 -15 cm de la hotarul din acte in interiorul terenului meu. ce solutiii am , ?
Buna ziua, am facut un gard in 2013 cu autorizatie pe un teren neîngrădit care , avea doar tarusii, eu m am orientat dupa tarusi am chemat si un topograf care a confirmat in 2013 ca tarusi sunt ok, cred ca fara GPS .
Acum in 2020 vecinul a adus n topograf si zice ca am incalcat terenul lui cu gardul meu cu 30cm- 40 cm pe alocuri , ce e de facut in aceasta caz? Vecinul doreste sa demolez gardul, repet până acum nu a avut nimic cu gardul
Ce pot face eu ? ca am facut gardul dupa tarusii si am si facut o masuratoare care cred ca era facuta fara GPS , nu era la acea vreme. prea folosit.
Daca ma da in judecata poate sa il darame, eu l am facut legal cu autorizatie.
am facut rampa de acces de marime 5 x 1 metru sa pot urca cu masina in curte, rampa e pe strada , acum primaria dupa 7 ani ma someaza ca e ilegala, desi strada nu e asfaltata si plina de pietre si gropi.
Vrea sa imi dea amenda la reclamatia facuta de un vecin ca il deranjeaza rampa mea.
Cum pot evita amenda, sa zic ca e veche de 7 ani si s a prescris termenul de amenda. sau cum ?
Se prescrie termenul pentru o constructie semi ilegala ,sa zic garaj daca acesta e facut cu autorizatie , dar in terenul din curte , nu s a respectat locatia, adica in curte e amplasat in alt loc decat in autorizatia de constructie, , de asemenea facut de acum 7 ani. In autorizatie hartie ,e facut in dreapta casei, in curte e facut in stanga casei.
Vecinul a reclamat de asemenea si garajul ca nu respecta locatia din autorizatie,
Cum pot ataca acesta reclamatie la primarie ca vrea sa imi dea amenda, pot zice ca s au prescris faptele , sunt facute de 7 ani?
Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a confirmat ca semnele sunt ok. Bun am facut gardul, anu asta dupa 8 ani ,vine vecinul si zice ca e gresit gardul si imi arata o masurare cadastrala care zice ca am facut fardul pe terenul lui si ca am depasit cu 0.45 m hotarul.. ma intreb cum e posibil sa gresesc cu 45 cm. Ce pot face ca zice ca merge la judecata. Nu as vrea sa stric gardul ca ma costa scump, dar nici nu ma pot intelege cu vecinul.. sa fac inca o masuratoare. ? pot fi gresite masuratorile cu GPS, poate fi o greseala in acte? fals in acte?