avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate blackdragon

Activitate blackdragon

Răspuns la discuția Impozit pe casă
cyan a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

nici chiar in ipoteza in care proprietarul are acele amenzi

ART. 165 Ordinea stingerii obligațiilor fiscale-cod procedura fiscala
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenționale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligație fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plății taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

www.avocatnet.ro/content/art...

pai nu inteleg. inainte nu era asa, ma gandeam ca e o modificare survenita noului cod de procedura fiscala. Concret, o afecteaza cu ceva amenzile mele?
Răspuns la discuția Impozit pe casă
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca sunt coproprietari e complicata situatia.

Are insa dreptul sa plateasca impozitul si fara sa plateasca amenda sotului.
Sa adreseze o cerere in scris si sa ia nr de inregistrare la cerere.
Sa precizeze ca astazi...data de...s-a prezentat...etc...

Ca apoi ii mai aplica si penalitati de intarziere ca nu a platit impozitul...

Intrebare. Apartamentul este doar pe numele mamei mele, eu sunt luat in spatiu, practic. La plata impozitului de anul viitor, mama mea va fi conditionata de cateva amenzi obtinute de mine?
Voi fi cât de concis pot.
Trebuie să recuperez o sumă de bani de la fostul loc de muncă.
Contactul a încetat cu acordul ambelor părți din 23 mai, nu am semnat nimic altceva (foaie de lichidare).
Nu știu dacă nu se poate sau e rea voință, dar tot sunt amânat cu încasarea banilor.
Probabil că voi recupera doar suma trecută în contract (minim pe economie), chiar dacă luam și o diferență "la negru".
Totuși, ce pot face pentru a pune presiune sau chiar acționa direct în vederea recuperării banilor mei?
Legea spune ca pentru stabilirea gradatiei se iau in calcul toti anii de vechime cu carte de munca, indiferent ca este vorba de munca in specizarea studiilor ori ba. Asadar, in cazul meu, chiar incepand cu luna octombrie, as avea 5 ani de vechime in munca, respectiv gradatia 2 de salarizare. Urmeaza sa ocup un post intr un minister (nu e 100% sigur) de consilier grad profesional asistent, al carui indice este de 2,20. Daca voi fi incadrat la gradatia 1, indicele e 2,10.
Nelamurirea mea: tot citesc pe net ca salariile se calculeaza la nivelul din 2010 in baza unei oug din 2013. Pana la urma, care este metoda de caulcul? Noul salariu minim brut de 900 lei x indicele de 2,20 ar rezulta 1980 de lei brut. Calculat, ar reiesi un salariu de 1409 lei net.
Totusi, uitandu ma pe salariile din ultimele luni, cel corespunzator acestei gradatii este de doar 1298 lei net. Care-i treaba?
Răspuns la discuția Distrugere - ascensor
patrascu razvan a scris:

Stimate domn, v-am spus ca va inteleg dar nu cred ca apararea asta o sa tina, daca va stiati cu probleme, trebuia sa alegeti sa mergeti pe scari, stiti si dvs ca lifturile se blocheaza mereu.
V-am spus sfatul meu, incercati sa va intelegeti amiabil cu administratia respectiva iar daca o faceti sa intocmiti un incris in acest sens, eventual mergeti la un mediator.

Am fost la politie, a fost facuta sesizare. Am recunoscut fapta, voi achita prejudiciul, politistul va face dosar penal pe care il va trimite clasat procurorului, urmand ca, datorita impacarii partilor, sa se solutioneze fara dosar penal, totusi. Asta am inteles eu, e pe bune?
Răspuns la discuția Amenda RATB
separatistul a scris:

amenda va ajunge la dumneavoastra . in caz ca nu o platiti va fi instiintata si primaria pe raza careia locuiti .
ideea este s-o primiti mai devreme de 48 de ore , sa o platiti la jumatate(ceea ce n-o sa se intample).

sa ajungeti in instanta pentru o amenda de la RATB...este pierdere de vreme si...mai mare daraua .

data viitoare , mare atentie cu cardurile , dar , sa stiti ca si dumneavoastra aveti dreptul sa cereti detalii despre actiunea controlorilor , cum ar fi delegatia pe linia x , segmentul in care are drept sa faca control , cat si despre lipsa uniformei trebuie sa dea argumente .
in caz ca are drept de control , trebuie sa fie insotit de un agent de politie sau de un jandarm , nu sa-i cheme prin 112 .

domnule, asa s-a procedat si in cazul unei amenzi abuzive date in sectia de politie pentru refuz de legitimare unui prieten. el a contestat amenda, chiar daca semnase, si a castigat la tribunal prin neprezentarea organului care a aplicat amenda. eu asa voi proceda, voi contesta la tribunal. am sa va tin la curent cu mersul eveniemntelor
patrascu razvan a scris:

Stimate domn, v-am spus ca va inteleg dar nu cred ca apararea asta o sa tina, daca va stiati cu probleme, trebuia sa alegeti sa mergeti pe scari, stiti si dvs ca lifturile se blocheaza mereu.
V-am spus sfatul meu, incercati sa va intelegeti amiabil cu administratia respectiva iar daca o faceti sa intocmiti un incris in acest sens, eventual mergeti la un mediator.

astazi merg sa vorbesc cu administratorul, prejudiciul se ridica la 350 de lei. eu sunt dispus sa platesc partea mea, cel cu care eram in lisft si care practic a distrus liftul e internat in spital si nu prea vrea sa isi plateasca partea. am sa ii zic administratorului ca imi dau partea mea, ii dau un PV in dublu exemplar sa il semneze cum ca i-am achitat si sunt exonerat de raspundere
Răspuns la discuția Amenda RATB
multumesc mult, uitasem ca ajunge la anaf. cu zona nu stiu ce sa zic, este vorba de piata unirii 1, chiar unde e tip top-ul. dar probabil ca va scrie numele agentului si locul unde m a prins pe PV, nu?
Discuție Amenda RATB
Pe scurt, am avut pe abonamentul prietenei o calatorie cumparata de la ghiseu ratb. am validat fara sa apas tasta 2, adica am validat abonamentul ei, nu calatoria mea. Controlorii m-au dat jos si au chemat un echipaj de politie. Mentionez ca au avut o atitudine verbala josnica la care nu puteam ramane pasiv. In fine, asta conteaza mai putin. Dupa ce am dat datele politistilor am plecat fara sa semnez, urmand sa primesc procesul prin posta.
Avand in vedere ca mi se pare abuziv ce s-a intamplat, ce sa fac, ori sa nu primesc scrisoarea de la postas, ori sa o primesc si sa fac contestatie la tribunal? Am inteles ca ei nu se prezinta la astfel de procese.
separatistul a scris:

ok , dar administratia blocului trebuie sa recupereze prejudiciul creat prin distrugere de catre cineva.
faptul ca cel care sufera de claustrofobie (panica creeata de spatii inguste) si culmea foloseste liftul (spatiu ingust), crede ca are dreptul sa distruga bunul unei comunitati ? mai ales ca utilizatorul liftului , venea de la o petrecere ...

Pot folosi liftul dar in momente cand se blocheaza ma sperii foarte tare, am patit o cand eram mic si de atunci am ramas cu sechele. ori astept sa se faca parte civila, ori discut cu cealalta persoana implicata si vedem ce se poate face cu administrati blocului