avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate maxx_bcp_1971

Activitate maxx_bcp_1971

Răspuns la discuția Mostenire
Multumes de raspuns. Asta doream sa aflu cui sa ma adresez unui notar sau unui avocat.
Acuma daca nu sunt prea insistent ar mai fi urmatoarele : Camerei notarilor publici de unde locuiesc sau trebuie sa ma deplasez pana in judetul unde a fost stabilit parintele si o a doua parte af fi : Daca prin testament (asta in cazul in care l-a facut) a lasat totul mostenire celeilalte familii mai am dreptul la ceva parte ?
Discuție Mostenire
Sa va spun povestea mea. Parintii mei au divortat in urma cu foarte multi ani, eu ramamand cu unul dintre ei.Celalalt a plecat in alta parte de tara si s-a recasatorit acolo cu un alt parinte al altui copil. In urma acelei casatorii nu au rezultat alti copii. Parintele cu care am ramas nu si-a refacut viata. Deci eu sunt singurul copil legitim al parintilor mei. Ambii parinti ai mei au decedat intre timp. Eu am tinut legatura si cu celalalt parinte pana in urma cu vreo 10 ani, cand relatiile au inceput sa se raceasca, ajungand pana la a nu ne mai vorbi/cauta reciproc, poate si din cauza mea, poate si din cauza familiei lui.
Intrebarea pe care o ridic eu este : La cine trebuie sa ma adresez pentru a vedea daca dupa decesul parintelui instrainat s-a facut succesiunea si nu imi revine ceva si mie din partea de bunastare pe care o avea el pe acolo (stiu ca avea ceva), deoarece inca nu am fost contactat de nimeni de pe acolo, el fiind stabilit intr-un sat (la tara) al altui judet. Aceasta este doar pentru a-i pedepsi putin pe cei ramasi, deoarece eu asa consider ca ei erau cei vinovati de instrainarea dintre noi. Aici mentionez ca nu as avea nevoie de mult (dupa mine doar 100 RON), deoarece eu am o situatie destul de buna aici unde locuiesc acum (am casa, am o familie frumoasa, prieteni etc) si nu m-as duce sa imi fac un rost in alta parte de tara pentru nimic in lume.
Deci intrebarea ramane : la cine trebuie sa apelez pentru a afla daca am ceva drepturi de mostenitor.
Răspuns la discuția Registru de evidenta fiscala PFA
Pai daca la inceputul anului 2016 s-a introdus o reglementare care stipuleaza ca nu mai este nevoie sa tii Registru de Incasari si Plati si pe suport electronic, nu vad rostul ca sa mai existe si acest Registru de evidenta fiscala.
In alta ordine de idei in Romania e posibil orice : Scoatem un registru sa putem baga altu !
Ca la noi la nimenea.
Pa si cum spunea ponta ? Sa se faca dur dar cu bun simt si in limita decentei !
Adica sa iti rupa mana da nu dintr-o data ci sa te chinuie.
Sursele nu sunt din mass media ci de la nivelul lor !
Răspuns la discuția Registru de evidenta fiscala PFA
Si pana la urma mai pun o data intrebarea pusa si mai sus : De unde se poate achizitiona acest registru ? sau s-a modificat modificarea ?
"Cei care nu invata din greselile trecutului sunt obligati sa le repete" zice un vechi proverb.
Eu zic sa iesim in strada cu totii ca asa ceva nu se mai poate.
Iar "de pe surse"se zice ca sunt trimisi in Ardeal sa stranga obligatoriu 1.000.000,00 Euro
sa aiba ce pune la loteria bonurilor fiscale dar si pentru ca Ardealul nu a votat "in masa" PSD !!! Asta mi se pare un pic a razbunarea prostului.
Răspuns la discuția Registru de evidenta fiscala PFA
Si totusi atat de vag mi se par cate-odata aceste modificari la modificari incat cei initiati nu pricep o iota. Intrebare : pana la urma caror categorii de contribuabili li se adreseaza acest registru. Exemplu eu am o I.F. detin Registru de incasari si plati, nu am Registru inventar si platesc taxele dupa "venit" nu dupa profit. Si eu va trebui sa achizitionez acest registru ? nu de alta dar peste tot se vorbeste de P.F.A., I.I., S.R.L. etc. dar nimeni nu zice nimic de I.F. (fostele Asociatii Familiale). Noi unde ne incadram ?
Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum si am cautat dar nu am gasit nicaieri un raspuns la problema mea : Am un magazin (afacere de familie) in care comercializez Cd-uri, casete... (fonograme) la cate organisme trebuie sa platesc taxe pe drepturi de autor ? Sau cate taxe trebuie platite ?
In alta ordine de idei as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema : daca exista o taxa pentru difuzare muzica in scop ambiental/lucrativ de ce trebuie sa o platim de 2-3-4- etc ori ? Nu trebuie platita doar o data ? e ca si cum diverse organisme ale statului ar veni si ti-ar lua TVA-ul sau impozitul de 2-3-4- etc ori (ANAF, ANTIFRAUDA, CONSILIUL LOCAL s.a.) care toti au buget "de la stat", sau cate State avem ? 1 sau mai multe ?
Acestea sunt neclaritatile momentan. Astept raspunsurile dumneavostra la problemele enuntate.