avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sa va spun povestea mea. Parintii mei au divortat in urma cu foarte multi ani, eu ramamand cu unul dintre ei.Celalalt a plecat in alta parte de tara si s-a recasatorit acolo cu un alt parinte al altui copil. In urma acelei casatorii nu au rezultat alti copii. Parintele cu care am ramas nu si-a refacut viata. Deci eu sunt singurul copil legitim al parintilor mei. Ambii parinti ai mei au decedat intre timp. Eu am tinut legatura si cu celalalt parinte pana in urma cu vreo 10 ani, cand relatiile au inceput sa se raceasca, ajungand pana la a nu ne mai vorbi/cauta reciproc, poate si din cauza mea, poate si din cauza familiei lui.
Intrebarea pe care o ridic eu este : La cine trebuie sa ma adresez pentru a vedea daca dupa decesul parintelui instrainat s-a facut succesiunea si nu imi revine ceva si mie din partea de bunastare pe care o avea el pe acolo (stiu ca avea ceva), deoarece inca nu am fost contactat de nimeni de pe acolo, el fiind stabilit intr-un sat (la tara) al altui judet. Aceasta este doar pentru a-i pedepsi putin pe cei ramasi, deoarece eu asa consider ca ei erau cei vinovati de instrainarea dintre noi. Aici mentionez ca nu as avea nevoie de mult (dupa mine doar 100 RON), deoarece eu am o situatie destul de buna aici unde locuiesc acum (am casa, am o familie frumoasa, prieteni etc) si nu m-as duce sa imi fac un rost in alta parte de tara pentru nimic in lume.
Deci intrebarea ramane : la cine trebuie sa apelez pentru a afla daca am ceva drepturi de mostenitor.
Cel mai recent răspuns: maxx_bcp_1971 , utilizator 23:41, 1 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumes de raspuns. Asta doream sa aflu cui sa ma adresez unui notar sau unui avocat.
Acuma daca nu sunt prea insistent ar mai fi urmatoarele : Camerei notarilor publici de unde locuiesc sau trebuie sa ma deplasez pana in judetul unde a fost stabilit parintele si o a doua parte af fi : Daca prin testament (asta in cazul in care l-a facut) a lasat totul mostenire celeilalte familii mai am dreptul la ceva parte ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si unde putem continua succesiunea unei proprietăți în termenul legal silvia159 silvia159 Bună ziua. Cumnata mea a inițiat succesiunea apartamentului în care a locuit cu fratele meu. El a decedat. Nu au avut copii. OK. Dar, fratele nostru ... (vezi toată discuția)
Mostenire etudor etudor Buna ziua!Am o mare nelamurire. Prin testament,inainte de a deceda bunicii mei din Sinaia ,au lasat mostenire fiecaruia dintre cei 3 copii cate o camera din ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)