avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum si unde putem continua succesiunea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum si unde putem continua succesiunea unei proprietăți în termenul legal

Bună ziua. Cumnata mea a inițiat succesiunea apartamentului în care a locuit cu fratele meu. El a decedat. Nu au avut copii. OK. Dar, fratele nostru împreună cu noi, surorile lui, a mai avut cotă parte la apartamentul rămas de la părinții noștri. Soția lui, cumnata noastră, a inițiat suucesiune și pe apartamentul părinților fără nici cea mai simplă comunicare. Cum și unde trebuie să ne adresăm pentru a vizualiza testamentul sau a vedea metoda care a aplicat-o în abordarea succesiunii. Încă suntem legal în termen. Putem continua succesiunea? Putem să atacăm în judecată această succesiune? Există șansă de atac cu posibilitate de câștig? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 21:03, 20 Aprilie 2018
Ati mai postat aceasta intrebare.
După ce aflati de existenta testamentului (cum v-am explicat deja), va adresați biroului notarial unde a fost întocmit sau Camerei Notarilor Publici pentru o eliberarea unei copii.
Dacă în testament fratele i-a lăsat totul soției, nu mai aveti ce face.
Nu are nici o importanta ca succesiunea e in termen sau nu. Dvs nu aveti temei pentru a solicita reductiunea eventualului testament pentru că nu sunteți moștenitori rezervatari.
Sau, puteti apela la metoda directă.
Asa cum ati aflat ca succesiunea a fost dezbătută, cu siguranță stiti și la care birou notarial. Mergeți direct acolo și întrebați. Testamentul defunctului se află la dosar. Iar daca nu exista un testament, cumnata dvs si cei 2 martori au mințit ca defunctul nu mai avea și alte rude, iar declarațiile lor le găsiți tot la dosar.
Multumesc din nou pentru raspuns. Am fost la Notar si am facut interogare, dar n-am avut acces la testament. Ni s-a comunicat ca s-a facut succesiunea ceea ce stiam deja. As fi dorit mi mult. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul mostenitorilor rezervatari la succesiune ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Poate ma lamureste si pe mine cu o problema specifica succesiunilor: defunctul are 3 nepoti care se afla in grad succesoral egal. Copii nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)
Anularea unei succesiuni in termen sau cum vad existenta unui testament (dacă există) silvia159 silvia159 Am fost 4 frati. Acum suntem trei surori si o cumnată. Fratele a decedat. N-a avut coii. Două apartamente: cumnata fara copii intr-un apartament si ... (vezi toată discuția)