De unde se poate achizitiona Registru de evidenta fiscala necesar pt. PFA incepand cu 2015? S-a publicat modelul sau inca mai trebuie sa asteptam. Acesta va inlocui Registru de incasari si plati si Regitrul inventar>?
Nu au fost publicate pana in prezent, in MO, normele de aplicare a OUG nr. 83/ 2014 care a introdus Registrul fiscal pentru PFA si II. Ordonanta mentioneaza ca se va achizitiona de la ANAF, in termen de 30 de zile de la publicarea actului normativ.
Registrul fiscal inlocuieste Registrul de incasari si plati si Registrul de inventar.
Nu cred ca registrul de evidenta fiscala va inlocui R.J.I.P., dar nu stiu ce a fost in mintea legiuitorului cand l-a introdus si la P.F.A. Eu speram sa-l scoata si la S.R.L.
Poate a fost doar lobby facut de IMPRIMERIA NATIONALA care are monopol in tiparirea acestuia ca aveau vanzari putine, mai ales de cand s-a generalizat statutul de microintreprindere la toate S.R.L. cu cifra de afaceri sub 65.000 euro si acestea nu mai trebuie sa-l foloseasca.
Este vorba de OUG nr.80/ 2014 pentru modificarea si completarea Codului fiscal (nu cred ca stie cineva a cata modificare mai este ?!)
-Art.48 (1) Venitul net anual din activitati independente se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile efectuate in scopul realizarii de venituri cu exceptia situatiilor in care sunt aplicabile prevederile art. 49 si 50
(8) Contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectueaza in sistem real au obligatia sa completeze Registrul de evidenta fiscala, in vederea stabilirii venitului net anual
(9) Modelul si continutul Registrului de evidenta fiscala vor fi aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.”
Dupa cum se observa, nu este vorba de un lobby, ci de o modificare a Codului fiscal care intra in vigoare la 01.01.2015