Am citit si eu acest articol de lege inainte sa postez intrebarea,E la limita, nu e nici sub 12 ore, nici peste 12 ori ci fix 12 ore. Eu as dori sa stiu exact procentul de diurna pe care sa il aplic 50% sau 100%.
As dori sa stiu cum se acorda diurna externa pentru fractiunile care insumeaza fix 12 ore-50% sau 100% din diurna specifica tarii in care a fost anagajatul .
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am primit de la un furnizor intracomunitar de servicii (pentru care se aplica taxare inversa) o factura emisa in 2016 pentru stornarea partiala a unei facturi emise in 2015 pentru servicii prestate in 2015 si nu stiu ce cota de TVA (24%/20%) trebuie aplicata la taxarea inversa pentru factura de storno.
Locuiesc de cateva luni cu chirie intr-o garsoniera la bloc, cu contract de inchiriere valabil 1 an si sunt la zi cu plata intretinerii, chiriei si a celorlalte utilitati. De doua saptamani administratorul impreuna cu asa numitul "presedinte de bloc" vin si imi bat la usa si imi spun ca trebuie sa depun urgent la administratia blocului o cerere la care sa anexez copii dupa CI si contract de inchiriere pentru inscrierea in cartea funciara a blocului. Va rog sa imi spuneti daca am obligatia legala sa le pun la dispozitie aceste documente si daca in situatia mea ei au dreptul sa ma inscrie in cartea funciara a blocului.
Va multumesc frumos pentru raspunsul promt. Va rog sa imi comunicati daca aceasta notificare trebuie facuta la sediul companiei sau e suficient un mail/tel. pentru informare.
Am incheiat recent un contract de munca, ce intra in vigoare incepand cu luna decembrie si nu a fost inca inregistrat in Revisal. Am rugamintea sa imi spuneti in ce conditii pot sa il anulez/reziliez si daca mai trebuie sa respect preavizul din contract de 20 zile lucratoare.