avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna externa 12 ore
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna externa 12 ore

Buna seara,

As dori sa stiu cum se acorda diurna externa pentru fractiunile care insumeaza fix 12 ore-50% sau 100% din diurna specifica tarii in care a fost anagajatul .

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: cristiana123 , utilizator 12:40, 25 Martie 2016
In H.G. nr. 518 din 1995, actualiuzata, avem:

Art. 7^1
(1) Perioada pentru care se acordă diurna în valută se determină în funcţie de mijlocul de transport folosit, avându-se în vedere:
a) momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate, şi momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară, de şi pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a României;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.
(2) Pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore.

Cred ca e clar si nu mai trebuie explicatii.
Stimate d-le Manea,

Am citit si eu acest articol de lege inainte sa postez intrebarea,E la limita, nu e nici sub 12 ore, nici peste 12 ori ci fix 12 ore. Eu as dori sa stiu exact procentul de diurna pe care sa il aplic 50% sau 100%.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model calcul diurna - urgent Raresh_81 Raresh_81 Pe un proiect pe fonduri europene am un control care imi calculeaza diurna astfel: daca eu ies din tara azi la ora 11:00, conform HG 518 primesc diurna 100% ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate MacsimMihai MacsimMihai Buna ziua..muncesc la o firma, care face delegari prin tara..patronul ne da o diurna de 32 lei pe zi...aici e bine... in ultima vreme am prins un contract in ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna cealicu_ca cealicu_ca Salut, As dori sa stiu modul de calcul al perioadei pentru care se acorda diurna. Aliniatul 3 din articolul 7 din Hotararea nr. 518 din 10 iulie 1995 ... (vezi toată discuția)