avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate vaalmy

Activitate vaalmy

M am angajat la o firma de la 1 august , salariul pe luna august mi sa comunicat ca se da retroactiv , pe 25 sept , pb este urmatoarea , ei spun ca luna de calcul salarial este de la 25 la 25 , eu urmand sa incasez perioada 1 august / 25 august pe 25 sept ,deci nu toata luna august , in oct sa incasesz 25 august / 25 sept , este corect ? legal ?
Buna seara , as dori sa stiu daca pot pleca din firma la care lucrez fara preaviz , conform art 81 CM si daca urmat motive sunt suficiente fara a pleca fara preaviz :1 Neplata taxelor si impozitelor catre stat decat dupa ce le am adus la cunostinta , cu toate ca mie banii mi sau oprit lunar . 2 . Plata unor bonificatii , respectiv , bonusuri de performanta ce nu apar in CIM , banii se dau in mana , nu pe card asa cum se vireaza salariu .3 Mi sa adus la cunostinta dupa 4 luni de la incadrare ca ei platesc trimestrial impozitul pe salariu , ceia ce face ca sa imi fie refuzate anumite relatii cu bancile , eu aparand la ANAF fara venituri .
Multumesc dar tot nu am inteles . Conform art 147 alin 4 poate depune trimestrial , alin1 , spune ca sunt obligate sa depuna lunar . Pana la urma cum sunt obligati lunar ? sau trimestrial ?
Buna seara
M am angajat pe data de 12 / 10 /2016 cu CIM perioada nedeterminata , pe 25 feb ,2017 mergand la banca , am avut surpriza sa nu figurez la ANAF cu venituri , dupa un intreg scandal la firma mi sa platit pe 30 ian , retroactiv ultimile 3 luni ale lui 2016 . Suntem pe 7 martie si de atunci nu sa mai platit , respectiv luna ianuarie , astazi cand am cerut explicatii mi sa raspuns ca ei platesc trimestrial . retinerea din salariu brut sa facut , eu incasand salariu net .Intrebarea mea este pot plati asa ? Ar fi trebuit sa imi plateasca lunar ? Firma este SRL , cu peste 30 de angajati doar in Bucuresti .:( , avand sediul in jud Bihor .
As dori sa stiu daca o persoana arestata preventiv pentru 29 de zile , din care au trecut 8 , retinut pentru tentativa de omor , are deja un dosar inscris la Tribunal sau Curtea de Apel , cum pot afla detalii gen :nr dosar , cauza , nume avocat , decat stiind numele celui retinut .