Probleme cu tatăl am in sensul ca dacă ii spun ceva, îmi Răspunde “pai tu le STI pe toate” , ca sunt deșteapta lumii.....ca el e tatăl și are drepturi .. și ca sentința o poate schimba el când vrea, ca sa fie custodie comuna... și atunci am sa văd eu..... Ce pot sa spun.... e un conflict între noi și nu își da seama cât suferă copilul.... îmi da 250 de lei in fiecare luna de 2 ani...salariul lui nu a crescut, așa-i? Dar ca el e tatăl știe sa se laude...
(Copilul e mai mult la bunici pt ca el are o alta familie.. 2 băieți ai ei și o fetița de 1 an -a lor)
Buna seara,
Am divorțat in 2012... exercitarea Autorității părintești mi-a fost încredințata mie iar tatăl are dreptul sa-și vadă copilul (de acord comun-fără program de vizitare) și sa plătească pensia... Din 2014 suntem stabiliți in Franța, copilul e la școala aici.. in fiecare vara merge la tatăl lui o sapt, 10zile, 2 sapt... depinde de programul lui și de cât timp stam noi in concediu...
Problema mea este ca in aceste 2 sapt cât a stat cu el, practic a stat cu bunicii... iar aceștia nu au făcut altceva decât sa ii spună copilului ca mama este o pers rea, ca am strigat mult la taica-sau , si acum el trebuie sa se comporte cu mine la fel: sa-mi vorbească urat, sa tipe, sa urle...(are 8 ani).. Au fost multe, in fiecare vara când era cu ei, dar anul acesta, când mi-a spus copilul ce i s-a zis sa facă... am crezut ca mor... ei chiar nu își dau seama ca îl distrug psihic pe copil? Și dacă as fi fost cea mai mare nenorocita de pe pământul asta, sunt mama copilului, mama nepotului lor...
Cum ar trebui sa procedez? Pt ca sincer, după mine, nici nu i-as mai Răspunde la telefon... nici vorba sa îl mai las “la taica-sau” .. Dar e doar un copil și știu ca are nevoie și vrea sa meargă la el...mi se rupe sufletul, dar nici nu vreau sa accept ca cineva-indiferent cine o fi-sa-si bată joc de copilul meu... ajutați-ma va rog... ce pot sa fac? Sa îl las sa vada copilul doar in prezenta mea? Sau..? Va mulțumesc anticipat
Sunt stabilita in Franta impreuna cu copilul meu, care e inscris si frecventeaza scoala de aici.
Am fost anuntata de primaria sectorului de care apartin ca, pentru a beneficia de alocatie pt copil, am nevoie de o hartie cum ca in Romania copilul nu mai beneficiaza de alocatie.
Ce demersuri trebuie sa fac? Unde trebuie sa anunt ca renunt la alocatia copilului? Va rog mult, ajutati-ma.
Va multumesc din suflet!
Deci pot sa ies din tara fara probleme...custodia copilului este la mine,nu este in comun.. nu am nevoie de nimic din partea lui (semnatura, declaratie, etc)....
Intrebarea era daca sunt obligata sa-l anunt pe donnul care peste noapte s-a trezit tatic.
Multumesc.
Buna seara.
Pe baza sentintei de divort din 2012, autoritatea parinteasca asupra copilului este exercitata de catre mine (mama) iar programul de vizita este la comun acord. I-am facut micutului pasaport, am iesit cu el din tara si la vama a fost totul ok.
Eu lucrez cu contract in afara Romaniei si din ianuarie vreau sa-mi aduc copilul cu mine (e deja inscris la gradinita).
Intrebarea mea este.... am obligatia sa-l anunt pe tatal copilului de ceea ce vreau sa fac? M-am consultat cu o dna avocat si mi-a spus ca legal nu poate face nimic, si ca nu sunt obligata sa-l anunt..decat ulterior sa-i transmit adresa unde ne poate gasi.
Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
da,tatal are drept la vizita...la intelegere... El sta in Oradea, noi in Satu Mare...cu toate ca e la intelegere, vine si ia copilul cam o data la 2 saptamani... (Din mai pana in septembrie e plecat din tara la munca in Italia).. Ce ma revolta e ca el are tot dreptul sa plece fara sa-i pese? iar eu daca vreau sa castig un ban in plus pt siguranta noastra, pot sa fiu atacata....
Vreau sa plec pentru 6 luni maxim, ca apoi sa duc copilul cu mine...ma intreb daca au rost atatea hartii si atata stres...poate pe cand sunt gata hartiile reusesc sa si iau copilul cu mine...stau in cumpana, avand in vedere ca peste o saptamana ar cam trebui sa fiu plecata....:(
Buna
Am un copil de 4 ani...autoritatea parinteasca e exercitata in totalitate de catre mine... Am primit o oferta de munca in Franta si as lasa copilul inca acasa..pana vad eu ce si cum e treaba pe acolo, ca sa-l pot duce ulterior cu mine.
Am sa-i fac mamei mele imputernicire. Domnul, (fostul sot, tatal copilului) poate sa ma atace in vreun fel?
Va multumesc.
O zi buna