avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire cu minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire cu minor din tara

Buna seara.
Pe baza sentintei de divort din 2012, autoritatea parinteasca asupra copilului este exercitata de catre mine (mama) iar programul de vizita este la comun acord. I-am facut micutului pasaport, am iesit cu el din tara si la vama a fost totul ok.
Eu lucrez cu contract in afara Romaniei si din ianuarie vreau sa-mi aduc copilul cu mine (e deja inscris la gradinita).
Intrebarea mea este.... am obligatia sa-l anunt pe tatal copilului de ceea ce vreau sa fac? M-am consultat cu o dna avocat si mi-a spus ca legal nu poate face nimic, si ca nu sunt obligata sa-l anunt..decat ulterior sa-i transmit adresa unde ne poate gasi.
Va multumesc, astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:30, 20 Decembrie 2014
aveti raspunsul aici:
[ link extern ]
Deci pot sa ies din tara fara probleme...custodia copilului este la mine,nu este in comun.. nu am nevoie de nimic din partea lui (semnatura, declaratie, etc)....
Intrebarea era daca sunt obligata sa-l anunt pe donnul care peste noapte s-a trezit tatic.
Multumesc.
responsabil e PFR nu autoritatile vamale:
iar pe adresa recomandata gasiti:
,,este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;''
Au fost cazuri cand organul de politie de frontiera le-a permis iesirea dintr-o neglijenta si au avut ,,probleme'' la intrare in tara, deoarece nu aveau hotararea ramasa definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
Daniela Gratiela, Alte profesii
Daca aveti custodie exclusiva, puteti decide tot in privinta copilului, poate dupa ce va instalati o instiintare la tata sa stie unde sa va gaseasca daca vrea sa vada copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara c_stefania c_stefania Buna ziua, Am un copil minor pe care il am incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila, tatal nu are nici un drept. Vrem sa iesim intr-o mica ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi din tara? Mado81 Mado81 Se poate iesi cu minorul din tara daca mama, prin hotarare irevocabila si definitiva, are custodia minorului, iar tatal a renuntat la vizite? Ii trebuie ceva ... (vezi toată discuția)