avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare a copilului

Buna seara,
Am divorțat in 2012... exercitarea Autorității părintești mi-a fost încredințata mie iar tatăl are dreptul sa-și vadă copilul (de acord comun-fără program de vizitare) și sa plătească pensia... Din 2014 suntem stabiliți in Franța, copilul e la școala aici.. in fiecare vara merge la tatăl lui o sapt, 10zile, 2 sapt... depinde de programul lui și de cât timp stam noi in concediu...
Problema mea este ca in aceste 2 sapt cât a stat cu el, practic a stat cu bunicii... iar aceștia nu au făcut altceva decât sa ii spună copilului ca mama este o pers rea, ca am strigat mult la taica-sau , si acum el trebuie sa se comporte cu mine la fel: sa-mi vorbească urat, sa tipe, sa urle...(are 8 ani).. Au fost multe, in fiecare vara când era cu ei, dar anul acesta, când mi-a spus copilul ce i s-a zis sa facă... am crezut ca mor... ei chiar nu își dau seama ca îl distrug psihic pe copil? Și dacă as fi fost cea mai mare nenorocita de pe pământul asta, sunt mama copilului, mama nepotului lor...
Cum ar trebui sa procedez? Pt ca sincer, după mine, nici nu i-as mai Răspunde la telefon... nici vorba sa îl mai las “la taica-sau” .. Dar e doar un copil și știu ca are nevoie și vrea sa meargă la el...mi se rupe sufletul, dar nici nu vreau sa accept ca cineva-indiferent cine o fi-sa-si bată joc de copilul meu... ajutați-ma va rog... ce pot sa fac? Sa îl las sa vada copilul doar in prezenta mea? Sau..? Va mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
corimia, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 12:56, 30 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg ca problemele sunt doar cu bunicii paterni sau si cu tatal ?
acest răspuns util
Vb cu cu tatal si explicatii ca bunicii sunt cei care il influenteaza si daca se mainintampla nu l mai dati sau mai putin.
Probleme cu tatăl am in sensul ca dacă ii spun ceva, îmi Răspunde “pai tu le STI pe toate” , ca sunt deșteapta lumii.....ca el e tatăl și are drepturi .. și ca sentința o poate schimba el când vrea, ca sa fie custodie comuna... și atunci am sa văd eu..... Ce pot sa spun.... e un conflict între noi și nu își da seama cât suferă copilul.... îmi da 250 de lei in fiecare luna de 2 ani...salariul lui nu a crescut, așa-i? Dar ca el e tatăl știe sa se laude...
(Copilul e mai mult la bunici pt ca el are o alta familie.. 2 băieți ai ei și o fetița de 1 an -a lor)
acest răspuns util
Cereti majorarea pensiei de la data introducerii actiunii. Daca nu-i convine buna intelegere, lasati-l sa va dea in judecata in Franta si sa obtina program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor raileanu_anca raileanu_anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati pt ca nu am nici un sprijin. In urma divortului am obtinut copilul spre crestere si educare la mine ( fostul sot a introdus ... (vezi toată discuția)
Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor cristinahogye cristinahogye Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal fetitei mele refuza sa ma anunte din timp pentru cat timp intentioneaza sa tina fetita la el, avand in vedere ca are ... (vezi toată discuția)