avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal fetitei mele refuza sa ma anunte din timp pentru cat timp intentioneaza sa tina fetita la el, avand in vedere ca are dreptul sa o tina o saptamana vara, si inca o sapt in Decembrie. Eu nu pot sa-mi fac planuri de Craciun, Anul Nou. I-am trimis mesaj atat ieri cat si azi cerandu- i sa-mi spuna cum isi organizeaza programul de vizita, asta ca sa stiu cand sa- i dau fetitei cadoul si sa pot confirma/ infirma invitatia pt noaptea de Revelion---- la mesajele mele am primit un raspuns in bataie de joc, in care imi spunea ca el este ocupat de Revelion si nu si- l poate petrece cu mine. Atat vara aceasta cat si anul trecut in vara a venit sa ia fetita conform programului pentru weekend, fara sa-mi spuna ca intentioneaza sa o tina si saptamana la care are dreptul. Abia duminica seara, cand asteptam sa o aduca acasa, mi- a trimis un mesaj in care ma informa CA vrea sa o mai tina inca o saptamana. Nu pot sa nu- l banuiesc de rea intentie avand in vedere ca a procedat de doua ori asa. Nu tine cont ca noi, poate, ne-am programat ceva, sau ca, dimpotriva, daca as fi stiut ca va tine fetita zece zile, mi- as fi facut planuri in consecinta. Legea prevede ceva in sensul acesta? Va rog sa ma ajutati cu in sfat! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreiiliescu , utilizator 16:00, 28 Decembrie 2016
Cum s-a stabilit programul ? E indicat pur si simplu o saptamana iarna fara a mentiona perioade ?
Doar "decembrie". Atat e mentionat. Iar pentru vara "iulie si august".
Perfect, daca el nu si-a facut programul nu inseamna ca dumneavoastra nu v-ati facut programul, mai ales ca l-ati intrebat in scris.
Comunicati in scris ca datorita faptului ca nu v-a informat despre programul lui ati aranjat ca prima saptamana,cea cu Craciunul copilul sa o petreaca cu dumneavoastra si cea cu Revelionul cu el, dumneavoastra urmand sa plecati din Bucuresti.
Daca nu vine sa ia copilul atunci ma gandesc ca mai aveti cateva zile in care sa anulati Revelionul sau sa gasiti o bunica sa stea cu cea mica. Daca ia copilul, nu o sa-l poata returna dupa 2 zile pentru ca va avea informatia ca nu sunteti in Bucuresti.
Il intrebati, va raspunde in bataie de joc atunci faceti dumneavoastra programul si il informati in scris despre el. Nu o sa va poata acuza ca nu ati vrut sa-l lasati sa ia copilul si pe viitor va incepe el sa-si faca planul din timp.
Cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu doar ca de data aceasta mama este cea care face totul sa caute scandal .Ii las copiii dar nu are un program de vizita stabilit si de fiecare data da mesaj cu o jumatate de ora inainte ,pur si simplu dupa bunul plac iar daca ii spun ca avem si noi un program fixat imi spune ca este mama copiilor si face cum vrea ea . Grea situatie credetima si sa mai mentionez ca de 18 luni nu le a dat nici un leu fin contra le incaseaza si alocatia de stat si o foloseste dupa bunul ei plac la copiii nu le cumpar mai nimic poate o data la o luna doua pungi de pufuleti ..meste greu cu vustodie comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a respecta programul de vizita cristinahogye cristinahogye 1. Exista baza legala pentru a solicita in instanta obligarea parintelui nerezident sa respecte programul de vizita? 2. Exista baza legala pentru a solicita ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor AnaMaria1220 AnaMaria1220 Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 ... (vezi toată discuția)