avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Dayira

Activitate Dayira

Răspuns la discuția Divort cu un minor la mijloc
[Daca nu aveti casa pierdeti si copilul.]
Nu este adevarat si asta o spun din proprie experienta cvantul,, mama '' intr-un proces cantareste foarte mult. Fosta sotie a luat copilul si a plecat in chirie la 800 km si toate probele depuse la dosar de mine impotriva ei la final au fost in favoarea ei.
Deci copilul nu il veti pierde cel putin pana la varsta de 10 cand are dreptul sa aleaga cu cine vrea sa stea .
Eu am cerut domiciliu copilului la mine si cu toate probele care le-am dus ca mama si-a schimbat locuinta de 4 ori intr-un an , 12/an a lucrat 4 si copilul a fost mutat de la gradinita ,iar eu nu am fost anuntat niciodata.
Vreau sa va spun ca sunt si mame la fel ca fostul sot al doamnei.
Crede-am ca domnul nu se poate ajunge la copil conform programului de vizitare din cauza distantei.
Imi cer scuze daca v-am deranjat cu raspunsurile mele.
Multumesc.
Eu sunt un parinte nerezident si pentru mine conteaza distanat. Copilul meu se afla la 800 km de mie deci clar nu imi permit financiar sa-l vizitez conform programului impus de judecatorie.
Sa pot respecta programul ar insemna sa castig undeva la 5000 lei pe luna.
Care este distanat inte locuinta parintelui resident fata de cel nerezident?
Răspuns la discuția Domiciliu minor
Cei de la gradinita pe care fiica mea o frecventeaza au dreptul de a lua masuri daca observa ca din comportamentul fetei rezulta ca este traumatizata psihic ( daca exista asemenea procedure si care sunt acelea).?
Multumesc.
La sfatul avocatului nu am mai facut recurs,am fost sfatuit sa deschid alt process pentru a putea duce alte dovezi.
Care este perioada maxima de a sta intr-un alt oras fara a avea viza de flotant?
Se considera proba intr-un proces o inregistrare audio ( reactia fetitei la vederea mamei)?
Ideea este ca sunt disperat si imi doresc din tot sufletul sa-mi cresc fetita mai ales de cand am vazut ce reactie a avut cand am dus-o inapoi
la mama ei dupa ce si-a petrecut luna august la mine confor programului de vizita stabilit de jud.
Multumesc.
,,( cu cine se joaca, cine sta mai mult cu ea, unde isi petrece timpul liber, cu ce jucarii se joaca- depinde si de varsta), judele isi da seama ( isi va forma o opinie) cu care din parinti ii va fi mai vbine.
Copilul va fi ascultat obligatoriu de la varsta de 10 ani, iar mai devreme daca e necesar, daca judele nu e lamurit din raportul autoritatii tutelare sau cand una din parti cere. Probabil ca nu mai devreme de 6 ani.''
Pentru asta trebuie sa deschid alt proces,cum ar trebiu sa-i cer ce ati mentiona dvs. mai sus ca sa ma inteleaga ,adica sa nu spun eu prostii.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este varsta minima pentru un copil sa poata fi intrebat de judecator cu cine vrea sa locuiasca.
Multumesc.
Fetita si-a vazut bunica materna vara aceasta dupa 9 luni pentru ca am duso eu , fosta sotie nu isi permite nici macar o vizita la mama ei deci nu cred ca in urmatorii 2 ani va vrea sa plece undeva cu fetita.
Toata vacanta de vara si vacanta de iarna si as renunta la restul programului ,cred ca ar fi mai bine si pentru copil.