Buna ziua,
Scriu CV-uri creative si compun scrisori de motivatie pentru oameni. Ii ajut cu intrebari pentru interviu, ii pregatesc cu un fake interview inainte. Ce cod CAEN s-ar potrivi pentru ca afacerea mea sa fie legala?
Nu, lucrez de cativa ani aici. Asa se calculeaza concediu la firma asta, e firma japoneza si la ei anul incepe din primavara. (Anul fiscal) iar zilele de concediu le pot lua pana in 31 martie.
Lucrez în România la o firmă care a fost cumpărată de una japoneză. Am concediul calculat din 1 aprilie până în 31 martie. Dacă demisionez în noiembrie, firma îmi spune că am dreptul la doar 13 zile de concediu pt cât am lucrat acolo. La noua firmă, voi primi doar zilele de concediu pentru nov si dec. Deci, e legal să se calculeze așa și să pierd 6 zile de concediu?
Pentru un prieten, grav bolnav, s-au organizat evenimente caritabile pentru a strange bani. La un eveniment a aparut o alta persoana, sustinand ca are si ea o boala, iar oamenii au inceput sa arunce cu bani in contul persoanei si toti banii stransi s-au impartit la 2.
Avand in vedere ca persoana 2 beneficiaza deja de tratament gratuit, nu are nevoie de banii stransi, dar prima persoana ar avea nevoie.
Se poate face ceva in acest sens?
Mi se pare ca profita de un caz tragic, pentru a strange bani," sa aiba la nevoie".
Parintii mei vor sa beneficieze de ajutorul pentru incalzirea locuintei, deoarece castiga putin. Venitul lor s-ar imparti la 4 ( ei +2 surori) pentru ca eu nu mai locuiesc acolo. Dar pe buletinul meu apare inca adresa lor. Pot face cumva sa nu se adune si salarul meu la acea suma totala, fara sa imi fac flotant unde stau acum? Este ceva declaratie la notar, cum ca nu cotizez ? Nu pot sa imi fac flotant pentru ca stau in chirie iar proprietarul e plecat departe si am inteles ca e nevoie de prezenta lui si actele apartamentului pt asta, la politie.
Doresc sa imi fac un site cu un joc de trivia. Participantii vor intra in camera de joc cu o anumita suma de bani reala, iar la sfarsitul jocului, cine raspunde corect la cele mai multe intrebari, ia toti banii, minus 10% comisionul site-ului. As dori sa stiu daca pot sa dovedesc ca site-ul meu nu este de pariuri, loto, gambling, ca sa scap de taxa aceea de autorizatie de sute de mii de euro, si sa platesc doar impozit 16%. Ce fel de firma ar trebui sa infiintez?
Exista vre-o limita de venit care sa imi anuleze pensia de urmas?
Am 23 ani si sunt masterand, dar si lucrez full time. Am citit tot felul de legi dar niciuna concreta.
Sunt orfan de un parinte si iau 350 lei pe luna.