avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... câte zile de concediu mai am dupa demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

câte zile de concediu mai am dupa demisie?

Lucrez în România la o firmă care a fost cumpărată de una japoneză. Am concediul calculat din 1 aprilie până în 31 martie. Dacă demisionez în noiembrie, firma îmi spune că am dreptul la doar 13 zile de concediu pt cât am lucrat acolo. La noua firmă, voi primi doar zilele de concediu pentru nov si dec. Deci, e legal să se calculeze așa și să pierd 6 zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 25 Octombrie 2017
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. si care este data incetarii c.i.m. ?
Am 22 zile in contract. Încetez lucrul in 10 noiembrie. Pt asta mi s-a calculat că mi se cuvin 13 zile de concediu ( 1 aprilie- octombrie).
De ce din 01.04 ? ... aceasta este data inceperii activitatii ?
Nu, lucrez de cativa ani aici. Asa se calculeaza concediu la firma asta, e firma japoneza si la ei anul incepe din primavara. (Anul fiscal) iar zilele de concediu le pot lua pana in 31 martie.
Atunci pentru perioada 1 aprilie - 31 octombrie ... aveti dreptul la 22 : 12 x 7 = 12.833 .. adica 13 zile lucratoare de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical cocochannel cocochannel Buna ziua. Din data de 19 octombrie sint in concediu medical.La data respectiva am anuntat telefonic despre acest lucru,deplasarea mea nefiind posibila ... (vezi toată discuția)
Plata zilelor de concediu in urma incetarii contractului de comun acord gabrielvalentinvasile gabrielvalentinvasile Buna ziua, Am intrat in acest an la societatea la care lucrez de 6 ani (pe baza unui contract de munca pe perioada nelimitata) cu 27 de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna seara - dreptul la concediu GeorgianaAmira GeorgianaAmira Am si eu o intrebare lucrez de anul trecut de la sfarsitul luni octombrie si pana acum nu am cerut concediul pt ca mi:au spua colegi ca se da dupa un an in ... (vezi toată discuția)