avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara - dreptul la concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara - dreptul la concediu

Am si eu o intrebare lucrez de anul trecut de la sfarsitul luni octombrie si pana acum nu am cerut concediul pt ca mi:au spua colegi ca se da dupa un an in firma ...zilele libere de stat nu sunt platite cum am inteles ca trebuie ..sunt curioasa daca ar fi sami bag lichidarea la zi cate zile de concediu ar veni sami fie platite ? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:45, 19 Mai 2018
Precizati exact data inceperii activitatii , cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m.si care ar fi data incetarii c.i.m.

Nu mai exista nicio prevedere legala care sa prevada ca CO se va acorda numai dupa o anumita perioada lucrata.
CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

Codul muncii :
Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.

(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
21 octombrie
Reiau solicitarile, întrucât ce ați postat nu mă ajuta : Precizati exact data inceperii activitatii , cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m.si care ar fi data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la concediu dupa noua luni de la angajare? ContSters436155 ContSters436155 Sant angajat de noua luni,angajatorul sustine CA nu am drept de concediu doar dupa in an.Am drept sau nu si care zile? (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez la privat cu carte de munca din mai 2020.la ... alexapadure89 alexapadure89 Buna ziua. Lucrez la privat cu carte de munca din mai 2020.La cat timp am dreptul sa iau concediu de odihna si de cate zile as beneficia.Multumesc. (vezi toată discuția)