avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate mariasulcu

Activitate mariasulcu

buna ziua,
in luna febr 2008 sotul meu a facut 2 credite cu buletinul unul in valoare de 1100 euro pe care isi aduce aminte ca l-a achitat si unul de 5200 euro.
dupa 1 an de zile a intrat in imposibilitate de plata si nu a mai depus nici un ban la banca.
nu are cum sa faca dovada ca s-a achitat creditul de 1100 euro ptr ca sunt acte ramase la fosta concubina si ea nu mai este in tara deci nu este de gasit.
in urma cu 1 an si jumatate l-au contactat cei de la o firma recuperatoare si m-am intalnit eu cu ei sa stabilesc un sistem de rate, rate pe care le platesc de 1 an.
aseara am gasit in cutia postala o scrisoare de la o alta firma recuperatoare in care sotul meu este somat sa plateasca o restanta de 6000 euro la care eu credeam ca deja achit rata. dupa mai multe investigatii am descoperit ca eu platesc rata la creditul de 1100 de euro ( pe care sotul meu isi aduce aminte ca l-a achitat integral) si in nici un caz la cel de 5000 de euro asa cum credeam noi. mentionez ca sotul meu nu are nici un venit si nici bunuri pe numele lui.
acum am cateva intrebari:
1. ce risca sotul meu?
2.ce risc eu care pe vremea aceea nu ne cunosteam insa acum suntem sot si sotie.
3.cand se prescrie o datorie la banca?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
multumesc frumos ptr raspuns. stiu ca itm are obligatia sa nu divulge insa cunoastem foarte bine tara aceasta si sunt sigura ca se va divulga.
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta, fie mama, fie tatal, trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somja indemnziat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Perioadele lucrate pot fi si cu timp partial (mai putin de 8 ore pe zi).

3. Asadar oricare dintre parinti poate beneficia de CCC daca indeplineste conditiile cerute de lege.

4. Pentru problemele legate de contractul individual de munca (CIM) si de nerespectarea lui va adresati ITM.

e vreo problema ca am intrerupere 5 luni intre contractele de munca? mentionez ca am lucrat doar ca nu am avut contract de munca in aceste 5 luni
daca as ajunge sa ii fac reclamatie la itm as ramane fara loc de munca....loc unde castig foarte bine insa nu am contract de munca conform orar si salariu
gafton a scris:

Iulian Manea a scris:

Daca ati avut continuitate 12 luni inainte de nasterea copilului, aveti dreptul.

eu ma refer la tata. eu st mama. ce obligatii are tata?
cum il pot obliga si incepand de cand?

nu inteleg nimic din ce ati scris

lucrez de ani de zile fara concediu...insa din martie am schimbat locul de munca si abia de 2 saptamani mi s-a facut contract de munca la rugamintile mele insa pe 2 ore...
nu inteleg cum gasesc numai joburi la care sa am ori contract pe 2 ore ori salariu minim in conditiile in care eu castig triplu decat declarat de ei....
lucrez cu contract de munca pe 2 ore si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil.
nu am reusit pana acum sa ma inteleg cu angajatorul sa imi faca contract pe 8 ore si am nevoie de acest loc de munca.
Răspuns la discuția Vecin cu gardul in curtea mea
incredibil insa vecinul meu are acte mai exact cadastru pe cat are acum in curte adica conform cadastrului sau nu este intrat in acte. ce sa fac ...eu nu beneficiez de acei metri si nu mai stiu cui sa ma adresez.
platesc impozit pe o suprafata de teren de care nu beneficiez. unde sa ma adresez ?
cei de la primarie au spus ca domnul are deschidere doar 9 m si ca nu are acte pe numele sau la casa si terenul respectiv insa domnul sustine ca are acte prin tribunal insa nu doreste sa le arate.
pe cale amiabila se pare ca domnul nu doreste. nu as vrea sa ii intentez totusi nici proces ca sunt oameni care nu au posibilitati financiare si nu vreau sa fac rau. ma pot adresa la primarie sau la politie? exista vreo cale ? multumesc