avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

lucrez cu contract de munca pe 2 ore si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil.
nu am reusit pana acum sa ma inteleg cu angajatorul sa imi faca contract pe 8 ore si am nevoie de acest loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 8 August 2014
Daca ati avut continuitate 12 luni inainte de nasterea copilului, aveti dreptul.

lucrez de ani de zile fara concediu...insa din martie am schimbat locul de munca si abia de 2 saptamani mi s-a facut contract de munca la rugamintile mele insa pe 2 ore...
nu inteleg cum gasesc numai joburi la care sa am ori contract pe 2 ore ori salariu minim in conditiile in care eu castig triplu decat declarat de ei....
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
mariasulcu, utilizator
Iulian Manea a scris:

Daca ati avut continuitate 12 luni inainte de nasterea copilului, aveti dreptul.

eu ma refer la tata. eu st mama. ce obligatii are tata?
cum il pot obliga si incepand de cand?
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta, fie mama, fie tatal, trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somja indemnziat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Perioadele lucrate pot fi si cu timp partial (mai putin de 8 ore pe zi).

3. Asadar oricare dintre parinti poate beneficia de CCC daca indeplineste conditiile cerute de lege.

4. Pentru problemele legate de contractul individual de munca (CIM) si de nerespectarea lui va adresati ITM.
gafton a scris:

Iulian Manea a scris:

eu ma refer la tata. eu st mama. ce obligatii are tata?
cum il pot obliga si incepand de cand?

nu inteleg nimic din ce ati scris

Alte discuții în legătură

Întoarcerea la serviciu după concediul de creștere copil. când trebuie să înceapă mama munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? AncutaGLAV AncutaGLAV Bebe nascut pe 18 Februarie 2016. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand trebuie sa inceapa mama munca? Si cum se considera luna in care ... (vezi toată discuția)
Legea pentru concediul de crestere a copilului simi7705 simi7705 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de concediul de crestere a copilului. Am o fetita nascuta pe 22.05.2013. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)