am o intrebare. .exista posibilitatea ca retinerele de contributii CAS si CASS din salariul sotului sa fie transferate la sotie?
sotul este pensionar dar si munceste iar sotia mai are 2 ani pana la posibilitatea de pensie anticipata/
va multumesc,
buna ziua,am o intrebare: in perioada 1979_1981 am facut scoala profesionala,cu practica.,intrebarea mea este.se considera vechime in munca,adica stagiu de cotizare?
buna ziua,am si eu o intrebare.,imi lipsesc aproximativ 2 ani de contributie la stagiu de cotizare ,mai exact 1.05.2007-21.04.2009.intrebare,pot sa platesc ptr aceasta perioada acum,si cat va fi ?
va multumesc!
ptr un barbat care a iesit la pensie in feb.2009 cu un stagiu complet de 32 ani si unul realizat de 45ani 5 luni 6 zile din care;
gr 1; 25 ani si 2 luni 15 zile
gr 2; 3 ani 8 luni 28 zile
conditii normale; 3 ani 11 luni 23 zile
puncte realizate 49.25641
puncte conf oug 209/2008 15.98169
punctaj mediu anual 2.03869
intrebare;cat va fi punctajul mediu anual dupa aplicarea legii
va multumesc
Buna ziua,am o intrebare:sunt femeie,nascuta ianuarie 1963 si pana in momentul acesta am lucrati 33 ani,as dori sa stiu daca ma las acum de munca(motive de boala,fara a putea fi pensionata pe acest motiv)pot beneficia de pensie anticipata,atunci cand voi indeplini conditiile.Adica este vreo problema daca timp de 5 ani de acum nu mai lucrez?Si mai bine zis cand pot beneficia de pensie anticipata?
Va multumesc!