te poate aduce usor o inmormantare la suma aceea, cu prastase pana la 1 an.
sau ca acei bani sunt ptr. inmormantarea lui si toate cele cuvenite crestineste.
Da, in functie de suma si de dovezi se poate considera ca suma este pentru inmormantare sau pentru o recompensare a serviciilor funerare.
Daca e recompensare nu mai este donatie...
Se poate insa considera ca este testament...
Cred ca este destul de mult de discutat desi situatia pare simpla.
Uneori ceea ce pare simplu este complicat si invers...
Eu cred ca depinde si despre ce suma este vorba intrucat in raport de acest aspect se pot lamuri lucrurile...mai mult sau mai putin, fiind simplu sau complicat...
In functie de suma ceilalti mostenitori se pot judeca sau nu, ceea ce poate conta foarte mult in economia juridica a situatiei si in ceea ce priveste finalul previzibil al povestii...sau al procesului...
Împuternicirea pe cont încetează prin deces. Deci după deces bunicul nu va mai avea acces la contul fratelui său.
Dacă însă unchiul părinților D-voastră transferă banii în timpul vieții în contul nepoatei (a mamaei D-voastră), banii vor reveni acesteia.
Ar fi bine totuși să lase (dacă se poate în scris) o justificare pentru acești bani pentru a nu fi interpretat acest transfer de bani ca donație.
Să spună de exemplu că i-a dat acei bani pentru anumite sevicii de întreținere și totul va fi ok.
Cred ca povestea e mult mai complicata decat ne aratati, motiv pentru care ar trebui sa mergeti la un avocat sau notar sa va spuna cum sa aranjati corect lucrurile, atata timp cat si fratele bunicului vede lucrurile ca voi. Inteleg nu numai ca omul si-a pastrat casa ca nu avea bani de sulta, dar si voi ati castigat un acoperis dand acei bani...
Pana aici e egalitate, trebuie vazut mai departe ce si cine a profitat, asa incat actele sa reflecte situatia de fapt cat mai corect.
Asa incat situatia trebuie analizata cu atentie, vazut care e vanzare sau unde miroase a donatie, care sunt rezervatarii, daca sunt si tot asa.
Nu este de ajuns casa?
Fiecare om dispune cum doreste de bunurile lui pana inchide ochii.
Poate fratele bunicului doreste ca din averea lui sa beneficieze si ceilalti frati ai lui, nu numai unul caruia deja i-a dat casa cu conditia sa il ingrijeasca pana la deces.
Din exprimare (le-a \"lasat\" casa) se intelege ca imobilul a fost donat si nu vandut.