avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani din cont dupa moarte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani din cont dupa moarte

Parinti mei il ingrijesc pe fratele lui bunicu.Persoana respectiva le-a lasat casa lor cu unele conditii(sa faca curat,mancare etc) cu contract de vanzare-cumparare.

Persoana respectiva are bani in cont.Noi ne-am gandit ca acei bani ar fi corect sa ne ramana nou adica parintiilor mei pentru ca noi il ingrijim.Bunicul e imputernicit la contul lui.Din cate am aflat de la banca daca moare fratele lui acei bani nu raman lui bunicu ci se imparte la totii fratii lui care mai sunt in viata.

Acum intrebarea mea este care ar fi cea mai ok solutie sa ne ramana nou banii?

Eu m-am gandit ca mama sa faca un cont pe numele ei si fratele lui bunicu sa transfere toate suma pe contul nostru(desigur el ca si imputernicit sa nu creada ca noi umblam la banii lui cat timp traieste) astfel dupa ce moare el banii raman la mama in cont.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
gamernorbi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:34, 29 Iulie 2014
Nu este de ajuns casa?
Fiecare om dispune cum doreste de bunurile lui pana inchide ochii.
Poate fratele bunicului doreste ca din averea lui sa beneficieze si ceilalti frati ai lui, nu numai unul caruia deja i-a dat casa cu conditia sa il ingrijeasca pana la deces.
Din exprimare (le-a "lasat" casa) se intelege ca imobilul a fost donat si nu vandut.
cyan a scris:

Nu este de ajuns casa?
Fiecare om dispune cum doreste de bunurile lui pana inchide ochii.
Poate fratele bunicului doreste ca din averea lui sa beneficieze si ceilalti frati ai lui, nu numai unul caruia deja i-a dat casa cu conditia sa il ingrijeasca pana la deces.
Din exprimare (le-a \"lasat\" casa) se intelege ca imobilul a fost donat si nu vandut.

Hai sa iti spun toata povestea.Inaintea noastra o nepoata de al lui i-a dat teapa adica.Nu l-a ingrijit nu a facut curetenie.Cand a murit sotia sa nu au facut un \"contract\" prin care sa ramana toata averea celui care ramane in viata.Asa nepoata a cerut partea sotiei lui.El nu a dispus de suma respectiva 42.000RON si noi am dat suma aceasta desigur cu conditia ca noua sa ne ramana casa.Daca noi nu am fi fost el ar fi fost pe strada.

Pai cum sa ramana suma respectiva fratilor lui care nu l-au vizitat de ani bunii nici macar un telefon.Am si modernizat casa(izolatie),electrocasnice noi etc pe care el le foloseste(astea nu au fost precizate in contract dar avem si noi un obraz.)
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
gamernorbi, utilizator
Cred ca povestea e mult mai complicata decat ne aratati, motiv pentru care ar trebui sa mergeti la un avocat sau notar sa va spuna cum sa aranjati corect lucrurile, atata timp cat si fratele bunicului vede lucrurile ca voi. Inteleg nu numai ca omul si-a pastrat casa ca nu avea bani de sulta, dar si voi ati castigat un acoperis dand acei bani...
Pana aici e egalitate, trebuie vazut mai departe ce si cine a profitat, asa incat actele sa reflecte situatia de fapt cat mai corect.
Asa incat situatia trebuie analizata cu atentie, vazut care e vanzare sau unde miroase a donatie, care sunt rezervatarii, daca sunt si tot asa.
AVLIL a scris:

Cred ca povestea e mult mai complicata decat ne aratati, motiv pentru care ar trebui sa mergeti la un avocat sau notar sa va spuna cum sa aranjati corect lucrurile, atata timp cat si fratele bunicului vede lucrurile ca voi. Inteleg nu numai ca omul si-a pastrat casa ca nu avea bani de sulta, dar si voi ati castigat un acoperis dand acei bani...
Pana aici e egalitate, trebuie vazut mai departe ce si cine a profitat, asa incat actele sa reflecte situatia de fapt cat mai corect.
Asa incat situatia trebuie analizata cu atentie, vazut care e vanzare sau unde miroase a donatie, care sunt rezervatarii, daca sunt si tot asa.

Situatia e asa cum am descris mai sus.
Vreau un raspuns direct daca pune bani lui in contul mamei ii ramane lui mama dupa moarte da sau nu.Pentru ca mama ar vrea sa vorbeasca cu el.Si daca e deacord atunci cu metoda de sus ar ramane ei bani dau sa nu.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
gamernorbi, utilizator
Împuternicirea pe cont încetează prin deces. Deci după deces bunicul nu va mai avea acces la contul fratelui său.

Dacă însă unchiul părinților D-voastră transferă banii în timpul vieții în contul nepoatei (a mamaei D-voastră), banii vor reveni acesteia.
Ar fi bine totuși să lase (dacă se poate în scris) o justificare pentru acești bani pentru a nu fi interpretat acest transfer de bani ca donație.
Să spună de exemplu că i-a dat acei bani pentru anumite sevicii de întreținere și totul va fi ok.

Alte discuții în legătură

Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mody mody Buna seara , eu si familia mea, mai bine zis eu si parintii mei avem o nelamurire in privinta recuperarii ajutorului de inmormantare acordat de catre casa de ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)