Buna seara , eu si familia mea, mai bine zis eu si parintii mei avem o nelamurire in privinta recuperarii ajutorului de inmormantare acordat de catre casa de pensii in urma decesului bunicii mele.Precizez ca acest ajutor a fost incasat fraudulos de catre fratele meu care folosind o factura falsa avand in posesie la acel moment certificatul de deces in original ( sub pretextul ca merge sa faca niste copi)a putut ridica aceasta suma.
Ne -a fost recomandat sa facem plangere penal da nu stiu daca aceasta se poate solutiona in favoarea parintilor care pentru a putea achita inmormantarea au fost nevoiti sa i-a credit din banca ramanand in acest moment cu rata la banca .Fratele meu nu este la prima abatere de acest fel. in decurs de 10 ani a mai avut plangeri de natura 'uz de fals, evaziune fiscal,fals intelectual.
va rog frumos ma puteti indruma in vreo directie ,deoarece cred ca este doar inceputul ,la anu' urmand succesinea in urma decesului bunicii ,si vreau sa-l declar mostenitor nedemn ,in ideea sa nu vanda tot ce au muncit altii
va multumesc in avans
Puteti face plangere la politie, asta nu va garanteaza ca veti recupera banii de la el.
Numai daca i-a lasat bunuri prin testament, fratele dvs o va mosteni pe bunica, altfel va fi mostenita de unul dein parintii dvs ( copilul bunicii).
E nedemn de a mosteni daca a atentat la viata decedatului, a adus acuzatii capitale calomnioase la adresa defunctului
Multumesc pentru raspunsul de mai sus.
Revin cu o alta nelamurire si anume:
Bunica inainte de a muri a lasat prin testament amandoura ( mie si fratelui)partea ei de avere ( casa ,gradina ,bunuri ),iar pe mama a trecut-o mostenitor rezervatar ,la momentul acela bunica si mama aveau certificat de mostenitor de pe urma bunicului
Tot atunci si mama a lasat testament in favoarea mea si a fratelui fara mostenitori rezervatari . Intrebarea mea este :daca doresc sa ma mut cu parintii mei de la anul ce sanse are fratele meu sa ma scoata afara in cazul in care mama isi revoca testamentul lasat ? sau mai bine zis ce drepturi legale am pentru a locui acolo indiferent de situatie .
Multumesc anticipat
Drepturi succesorale
mody
Buna seara si Craciun Fericit
Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele .
Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire..
dollc3_anny
buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)