avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani din cont dupa moarte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani din cont dupa moarte

Parinti mei il ingrijesc pe fratele lui bunicu.Persoana respectiva le-a lasat casa lor cu unele conditii(sa faca curat,mancare etc) cu contract de vanzare-cumparare.

Persoana respectiva are bani in cont.Noi ne-am gandit ca acei bani ar fi corect sa ne ramana nou adica parintiilor mei pentru ca noi il ingrijim.Bunicul e imputernicit la contul lui.Din cate am aflat de la banca daca moare fratele lui acei bani nu raman lui bunicu ci se imparte la totii fratii lui care mai sunt in viata.

Acum intrebarea mea este care ar fi cea mai ok solutie sa ne ramana nou banii?

Eu m-am gandit ca mama sa faca un cont pe numele ei si fratele lui bunicu sa transfere toate suma pe contul nostru(desigur el ca si imputernicit sa nu creada ca noi umblam la banii lui cat timp traieste) astfel dupa ce moare el banii raman la mama in cont.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
gamernorbi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:34, 29 Iulie 2014
te poate aduce usor o inmormantare la suma aceea, cu prastase pana la 1 an.
brazvan a scris:

sau ca acei bani sunt ptr. inmormantarea lui si toate cele cuvenite crestineste.

Alea le facem noi.De exemplu mormantul si l-a facut deja.
brazvan a scris:

te poate aduce usor o inmormantare la suma aceea, cu prastase pana la 1 an.

Suntem romano-catolici .Nu facem prastas an de an cu masa,doar la inmormantare.
Patrick_ a scris:n
navocat_lascoschi@yahoo.com a scris:n
nSe poate insa considera ca este testament...n
nSpuneam să-i transfere în timpul vieţii, ca şi contravaloare a unor servicii de care a beneficiat.nDeci se evită şi testamentul şi donaţia.n
nnOrice act se poate anula in justitie daca serviciile sunt fictive.nAm inteles ce ati zis dar in justitie actul juridic se poate anula.nTrebuie foarte bine gandit.nSigur ca, ideea este buna dar trebuie analizata in concret pentru a se avea in vedere finalitatea...nnIn functie de situatia juridica se va face si calificarea juridica de instanta indiferent de felul in care este denumit actul juridic.
Daca crede ca se ajunge la proces ar fi bine sa mearga la avocat pentru a se pregati de proces.
Pe forum ideiile sunt importante dar aspectele concrete juridice se fac in concret cu avocatul apararii.

Finalitatea se produce dupa decesul persoanei.
Este posibil ca respectivii mostenitori nici sa nu afle de acesti bani.
Depinde si cand se produce decesul.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mody mody Buna seara , eu si familia mea, mai bine zis eu si parintii mei avem o nelamurire in privinta recuperarii ajutorului de inmormantare acordat de catre casa de ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)