Cu circa 4 ani in urma au fost platite salarii la un anumit nivel.
In anul 2015 o echipa de control constata ca o parte de plati s-au efectuat prin incalcarea unor prevederi legale.
Unitatea intentioneaza sa recupereze aceste sume de la salariati.
Este corect ca dupa mai mult de trei ani aceste sume sa fie recuperate de la salariati, care nu au nici o vina privind acordarea, constatata ca fiind ilegala?
Dupa trei ani si 7 luni de la depunerea dosarului de pensionare la limita de varsta au fost emise deciziile de pensionare de Casa Nationala de Pensii (a asteptat confirmarea institutiei de profil din Grecia) si de Institutia din Gr.
Intr-un timp rezonabil Casa de Pensii a trecut la plata pensiei, in schimb pentru Gr a trebuit sa fie depuse o serie de documente solicitate de acestia pentru a se putea efectua plata. Cu toate ca in decurs de circa 5 luni de zile s-au depus toate documentele solicitate si au fost indeplinite toate cerintele, nici pana in prezent nu s-a efectuat plata cu motivatia ca este o procedura care dureaza. In curand se implineste un an de la emiterea deciziei din Gr. si 4 ani si jumatate de la depunerea dosarului. Cum considerati ca trebuie procedat?
Locuinta s-a cumparat (de la stat) de cel care locuia acolo conform legii 112/1995.
In procesul verbal de vanzare cumparare este specificat ca odata cu locuinta se vinde, in baza legii 112/1995 si suprafata de teren situat sub constructie cf. art. 33 din HG 20/1976.
Locuinta nu s-a instrainat, este in proprietatea celui care a cumparat-o de la Stat.
Repet intrebarea:
"Exista vreo legatura intre mentinerea proprietatii terenului cu existenta cladirii (anexei).
Mai concret, in cazul demolarii anexei sau cladirii din proprietate se pierde dreptul de proprietate asupra terenului (?) si daca da conform caror prevederi legale."
Multumesc pentru comentariu.
O persoana in varsta de peste 901 ani care locuieste la tara este chemata ca martora la un proces despre care nici nu a fost informata pentru ce anume.
Intrebarea este daca este obligatoriu sa se prezinte si in caz de deplasare cine suporta cheltuielile de deplasare si riscul pentru eventualele probleme care pot aparea ca urmare a acestei deplasari.
Detin o locuinta cumparata conform legii 112/1995. Conform PV de vanzare-cumparare o data cu locuinta s-a vandut si terenul de sub constructii (mai putin restul terenului din curte care a ramas in proprietatea statului.
Exista vreo legatura intre mentinerea proprietatii terenului cu existenta cladirii (anexei).
Mai concret, in cazul demolarii anexei sau cladirii din proprietate se pierde dreptul de proprietate asupra terenului si daca da conform caror prevederi legale.
Un antreprenor a executat excavari pentru fundatia unei constructii foarte mari, pentru care nu este facut nici un anunt in ce consta. Proprietarii imobilelor vecine nu au fost si nu sunt anuntati ce fel de constructie va fi si care vor fi limitele constructiei pana la limita de proprietate.
Mai mult utilajele cu care s-au executat lucrarile a deteriorat gardul de beton de la limita unei proprietati, dalele de beton fiind impinse in interiorul unei proprietati ce nu apartine proprietarului ce executa constructia.
1. Unde trebuiesc facute demersurile pentru aducerea la cunostiinta a tipului de constructie ce se executa si verificarea daca proiectul acestei constructii respecta distantele minime fata de proprietatile (constructiile) vecine?
2. Cum trebuie tratata problema afectarii altei proprietati, respectiv deteriorarea unei constructii (magazii) amplasata langa gardul deteriorat?