Aceeasi problema si la mine. Mai mult decat atat sunt intr-o zona de deal unde masina de gunoi nu poate urca deci practic nu pot sa imi asigure serviciul respectiv. Sigur trebuie sa existe un articol in care sa fie precizate exceptiilesi sau obligatiile prestatorului.
Buna seara. Detin o casa de vacanta intr-o comuna dintr-o zona de deal. Pana in anul 2017 colectarea gunoiului se facea de catre o firma de salubrizare din municipiu doar de la cei care aveau incheiat un contract cu aceasta. eu nu am nici un contract incheiat , gunoiul menajer il strang in sac de plastic si il duc la un tomberon din municipiu, fiind casa de vacanta stau efectiv cca. 2 weekendu-ri pe luna , vara si toamna, cantitatea de gunoi fiind foarte mica.In luna martie 2018, in momentul in care am platit impozitul aflu ca trebuie sa inchei un contract cu primaria si sa platesc obligatoriu acesteia o suma pentru ridicarea gunoiului, primaria dandu-mi in acest sens un sul de saci galbeni si urmand sa imi dea si un tomberon. Problema mea si a altor 3 vecini este ca locuim pe un deal, cu un drum de acces neasfaltat, fara stalpi de iluminare, unde masina de gunoi nu poate urca si nici intoarce. singurul loc unde ajunge este la baza dealului la o distanta de cca. 200 metri de mine unde locuieste un alt vecin care a incheiat deja contractul (de fapt o declaratie de impunere prin care declara nr de persoane). am discutat cu primarul iar varianta acestuia fiind de a cobora cu sacul de gunoi si de a-l lasa pe drumul public acolo unde ajunge masina de gunoi, langa gardul vecinului. :) Cred ca ar fi bucuria cainilor din zona si eu as fi pasibil de amenda pentru aruncarea de gunoaie pe spatiul public :). In cazul in care nu ma duc la primarie sa scriu declaratia aceea de impunere ma pot trezi in 2019 ca nu pot plati impozitul pentru ca nu am achitat taxa de gunoi? Faptul ca nu mi se poate asigura serviciul de colectare a gunoiului poate fi un motiv pe care sa il invoc printr-o hartie scrisa catre primar? ?Cum vedeti dv rezolvarea situatiei? Multumesc frumos
Intentionez sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica (dealer auto) eu fiind persoana fizica. Autoturismul este inmatriculat, are asigurare, casco, numere normale, taxa platita. Dealerul accepta pretul pe care l-am oferit eu pe acel auto insa spune ca este mai mic decat cum il are in evidentele firmei, sens in care doreste sa incheiem doar contractul de vanzare cumparare si autoturismul sa ramana in continuare in evidentele firmei pana cand se mai devalorizeaza si il poate vinde la pretul pe care il dau eu. Recomandati sa procedez in acest mod? Care sunt riscurile la care ma expun daca fac doar contractul de vanzare cumparare? Ce acte ar trebui sa imi dea vanzatorul astfel incat cand vreau sa il trec pe numele meu sa nu am probleme? Ar fi mai bine sa fac contractul de vanzare cumparare la un notar?