avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata gunoi

Buna seara. Detin o casa de vacanta intr-o comuna dintr-o zona de deal. Pana in anul 2017 colectarea gunoiului se facea de catre o firma de salubrizare din municipiu doar de la cei care aveau incheiat un contract cu aceasta. eu nu am nici un contract incheiat , gunoiul menajer il strang in sac de plastic si il duc la un tomberon din municipiu, fiind casa de vacanta stau efectiv cca. 2 weekendu-ri pe luna , vara si toamna, cantitatea de gunoi fiind foarte mica.In luna martie 2018, in momentul in care am platit impozitul aflu ca trebuie sa inchei un contract cu primaria si sa platesc obligatoriu acesteia o suma pentru ridicarea gunoiului, primaria dandu-mi in acest sens un sul de saci galbeni si urmand sa imi dea si un tomberon. Problema mea si a altor 3 vecini este ca locuim pe un deal, cu un drum de acces neasfaltat, fara stalpi de iluminare, unde masina de gunoi nu poate urca si nici intoarce. singurul loc unde ajunge este la baza dealului la o distanta de cca. 200 metri de mine unde locuieste un alt vecin care a incheiat deja contractul (de fapt o declaratie de impunere prin care declara nr de persoane). am discutat cu primarul iar varianta acestuia fiind de a cobora cu sacul de gunoi si de a-l lasa pe drumul public acolo unde ajunge masina de gunoi, langa gardul vecinului. :) Cred ca ar fi bucuria cainilor din zona si eu as fi pasibil de amenda pentru aruncarea de gunoaie pe spatiul public :). In cazul in care nu ma duc la primarie sa scriu declaratia aceea de impunere ma pot trezi in 2019 ca nu pot plati impozitul pentru ca nu am achitat taxa de gunoi? Faptul ca nu mi se poate asigura serviciul de colectare a gunoiului poate fi un motiv pe care sa il invoc printr-o hartie scrisa catre primar? ?Cum vedeti dv rezolvarea situatiei? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:27, 21 Martie 2018
Singura solutie este o discutie corecta la Primarie.
Pe de alta parte, pentru rezolvarea problemei cu gunoiul generat de locuinta dvs. si a celorlalti vecini din deal, ar fi achizitionarea de pubele individuale si atunci cand "vine" masina de gunoi (sa se intocmeasca un grafic si sa fie afisat), sa coborati sa va goliti fiecare pubela. Cum dvs. locuiti doar ocazional, nu o sa fie deranjul prea mare, iar daca stabiliti si "o norma de gunoi", s-ar putea sa va avantajeze. Acum depinde de disponibilitatea celor de la Primarie.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gunoi aruncat in tomberonul blocului vecin surcelus surcelus Buna ziua! In blocul vecin este un coafor care isi arunca gunoiul in tomberonul blocului nostru unde este spatiu special amenajat pentru depozitarea gunoiului. ... (vezi toată discuția)
Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului MariusAnA MariusAnA Buna ziua Bunicii mei au primit ieri un plic trimis de primarie (rural) cu un titlu executoriu in care sunt anuntati ca au o restanta de 430 lei. In acea ... (vezi toată discuția)
Amplasare pubela la bloc IuliaIvan IuliaIvan Buna, am o situatia la blocul unde locuiesc de 4 ani. Vecinii noștri de la parter nu sunt deacord cu amplasarea pubelei in vecinătatea blocului. ... (vezi toată discuția)