avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate nurit

Activitate nurit

Răspuns la discuția succesiune
Multumesc pt. raspuns.
Inca o precizare.Sora decedata recunoaste prin chitanta ca are o datorie fata de cealalta sora.
Daca s-a facut un testament in favoarea unui tert ce posib. legale are sora supravietuitoare sa-si recupereze banii imprumutati, de la mostenitori?
Discuție succesiune
Buna ziua,
Am si eu 2 intrebari si anume:1.Daca o persoana decedata nu are mostenitori rezervatari(doar sora) si a facut testament in favoarea unui tert sora va fi chemata la dezbaterea succesiunii?
2.Daca sora a imprumutat decedata cu o suma importanta de bani pt. care are chitanta de mana,in schimbul promisiunii ca va fi unicul mostenitor, ce posibilitati legale si cum trebuie procedat sa recupereze datoria de la noii mostenitori?
Multumesc
Răspuns la discuția Obligatii fiscale
Revin la subiectul de mai sus cu intrebarea:
De cand s-a introdus acest articol si daca se aplica din 2014 de ce mi se aplica penalizari pt. anii anteriori in conditiile in care am fost prima data instiintata de existenta acestei obligatii in mai 2014?
In anul 1997 am cumparat cf. legii 112 imobilul in care locuiesc cu terenul de sub casa, imobil situat intr-o curte comuna aflata in proprietatea Primriei Capitalei(AFI).
In anul 2007 am inchiriat de la AFI terenul aferent locuintei, teren calculat de ei de 145mp, pt. care platesc chirie.
Anul acesta pe 30.05.2014 am primit de la Consiliul local sector 1 o decizie de impunere prin care mi se calculeaza si impozit pe acelsi teren pt. care platesc chirie , retroactiv inca din anul 2009 si pana la sf. anului 2014.
Intrebarea mea este:E corect sa platesc si chirie si impozit(eu stiam ca imp. e datorat de proprietar) si daca da de ce retroactiv si de ce am primit prima decizie de impunere abia in 2014.
In anul 1997 am cumparat cf. legii 112/1995, casa in care de altfel m-am nascut.
In dec. 2010 fostul proprietar a actionat in judecata Primaria Capitalei pt. restituirea in natura a intregii curti,, inclusiv a imobilului cumparat de mine.
Pe data de 30.06 2014, Curtea de Apel Bucuresti, sectia 3-a civila, admite la recurs in parte actuinea reclamantului, cu hot. 1126/2014, respectiv restituie in natura, ceea ce nu era deja vandut, si obligarea Primariei de acordarea de masuri compensatorii pt. imobilele vandute cu L112/1995, printre care si al meu.
Intrebarea mea este:
Ce cai de atac ar mai avea fostul proprietar?